HedeDanmark vinder grøn kontrakt med Ikast-Brande Kommune

Ikast-Brande Kommunes nye samarbejdspartner til drift af veje og grønne områder bliver HedeDanmark

Udgivet:26. december 2021, 13.12

Læsetid:2 minutter

1. april 2022 overtager Danmarks største grønne servicevirksomhed, HedeDanmark, alle driftsopgaver vedrørende veje og grønne områder i Ikast-Brande. Opgaven omfatter også sportsanlæg og vintersikring af veje og anlæg. Det er resultatet af et stort udbud, hvor HedeDanmark netop er offentliggjort som vinder. Foto: Pr-foto

BYRÅD De indkomne tilbud er evalueret, og byrådet vedtog 20. december at tildele driftskontrakten for alle kommunens veje og grønne områder til HedeDanmark, som afgav det mest fordelagtige bud af de seks bydende.

Opgaven omfatter også sportsanlæg og vintersikring af veje og anlæg.

Borgmester Ib Lauritsen (V) udtaler i en pressemeddelelse:

- Det er vigtigt for Ikast-Brande byråd altid at sikre den bedste anvendelse af borgernes penge. Derfor besluttede byrådet at gennemføre et servicetjek af driftsområdet, som hidtil har været dygtigt drevet af kommunens egne folk. Udbuddet viste, at den bedste sammenhæng mellem pris og kvalitet får vi i samspil med HedeDanmark. HedeDanmark overtager vores dygtige folk, og vi får et ensartet og velbeskrevet serviceniveau i hele kommunen. Jeg er sikker på at det bliver en gevinst for alle parter.

Nyt logo - samme ansatte

Aftalen er også blevet offentliggjort for de cirka 45 medarbejdere, som bliver virksomhedsoverdraget til HedeDanmark.

Formand for Teknik og Miljøudvalget Henrik Engedahl (V) siger:

- Det glæder mig, at vi fik seks gode tilbud, og at virksomhederne har brugt kræfter på at udarbejde dem. Vi skal have fokus på at strække pengene længst muligt - og med en årlig omkostningsreduktion på flere millioner, betragter jeg udbuddet som en stor succes.

Henrik Engedahl understreger:

- Det er ikke afgørende for mig, om arbejdet udføres i kommunalt eller privat regi. Derimod er det afgørende for mig, at vores dygtige folk, der i mange år har arbejdet for at effektivisere driften og har tjent borgerne godt, kommer i gode hænder hos en anerkendt og respekteret virksomhed i branchen. Logoet på tøjet ændres, men arbejdet udføres at de dedikerede og dygtige medarbejdere fra kommunens entreprenørafdeling. Det glæder mig.

Bedst mulige løsninger

HedeDanmark har cirka tre måneder frem til 1. april til at planlægge, hvordan de vil gå i gang med opgaverne.

Divisionsdirektør fra HedeDanmark Jacob Christiansen udtaler:

- Vi er rigtig glade og stolte af, at vi er blevet valgt til at varetage en så interessant og stor opgave, der involverer flere forretningsområder i HedeDanmark. Det bliver spændende sammen med kommunen at udvikle de bedst mulige grønne løsninger for borgerne i Ikast-Brande. Det første og vigtigste for os her og nu er, at vi hurtigt mødes med vores kommende dygtige kollegaer, og at vi lærer hinanden godt at kende.