- Vi tabte guldet til os selv

FC Midtjylland sluttede sæsonen med en 4-0-sejr over AGF, men det rakte ikke til mesterskabet, som gik til Brøndby for første gang i 16 år. Skuffelsen over det missede guld er enorm blandt spillere og trænere

25. maj 2021, 12.51

Ingen kan være i tvivl om, hvordan cheftræner Brian Priske (t.v.) og mentaltræner B. S. Christiansen havde det, da sølvmedaljerne var en realitet. At det skete ovenpå en stensikker 4-0-sejr over AGF ændrede ikke meget på følelsen. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Der var euforisk jubel og lufttur til træner Erik Rasmussen, da FC Midtjylland i 2007 vandt sølvmedaljer for allerførste gang.

Men stemningen var diametralt modsat, da FC Midtjylland i mandags landede sit seneste sæt sølvmedaljer. »Ulvene« var nemlig guldfavoritter gennem det meste af sæsonen, førte tabellen indtil næstsidste spillerunde og sluttede bare ét point bag Brøndby.

- Vi føler, at vi har haft kvaliteterne til at vinde mesterskabet, men vi må erkende, at vi har været for svingende i mesterskabsspillet, og i virkeligheden vel gennem hele foråret. Alligevel har vi formået at hænge i og kæmpe med til allersidste spillerunde, sagde cheftræner Brian Priske et kvarters tid efter medaljeoverrækkelsen.

Seks nederlag i foråret

FCM mistede førstepladsen i midten af sidste uge, da »ulvene« onsdag aften tabte 2-4 på udebane mod FC København i et yderst seværdigt topopgør, og Brøndby dagen derpå vandt 2-1 ude mod AGF, selv om de blå-gule fik rødt kort i første halvleg.

Men midtjyderne kan også se tilbage på et forår, der har budt på mange andre pointtab. 6 af forårets 20 Superligakampe blev tabt og 3 af dem sluttede uafgjort. I sidste ende viste det sig, at der var ét pointtab for mange.

- Mere end noget andet har vi tabt det her mesterskab til os selv, og det er det mest frustrerende, sagde anfører Erik Sviatchenko mandag aften.

Midtbanekreatøren Evander Ferreira, der bragte FCM på 1-0 i sejren over AGF, var lige så nedslået som sin kaptajn efter det glippede guld.

- Jeg er ked af det, erkendte brasilianeren brødebetynget.

- Hvis man skal vinde ligaen, skal man holde sit præstationsniveau højt hver gang. Det har vi ikke formået. Nogle gange er niveau faldet for meget. Det er svært at forklare, hvorfor det sker. Jeg ved virkelig ikke hvorfor. Men det kostede os mesterskabet, vurderede den 22-årige midtbanespiller, der pudsigt nok selv havde en opblomstring i foråret med seks mål og syv assists efter bare ét mål og to assists i efteråret.

Svær europæisk vej venter

Som danske sølvvindere træder FCM ind i anden runde af næste sæsons Champions League-kvalifikation i den sti, der kaldes »Non Champions«. Der vil FCM være useedet sammen med de østrigske sølvvindere fra Rapid Wien og Tyrkiets nummer to, Galatasaray. De kan trække Celtic, der blev nummer to i Skotland, Sparta Prag som sluttede toer i Tjekkiet og de hollandske sølvvindere fra PSV Eindhoven.

For at komme i Champions Leagues gruppespil skal FCM også vinde i tredje kvalifikationsrunde og i den såkaldte playoff-runde.

Hvis »ulvene« taber, ryger de over i den efterfølgende runde i Europa League-kvalifikationen.