En historisk hue

Joachim Nissen fra Ikast blev mandag den første EUX-student fra Herningsholm Erhvervsskole nogensinde

Udgivet:25. juni 2015, 07.41

Læsetid:2 minutter

Som det sig hør og bør, skulle Joachim Nissen også skrive sin sidste karakter inden i huen. Og så er det jo meget rart at skulle skrive 12. I baggrunden fra ventre ser far Lars Nissen, storebror Joans Nissen, mor Jette Skovbjerg og morfar Ejvind Hansen med. Foto: Tom Laursen

8 år siden

IKAST Svendebrev eller studenterhue. Det valg står mange unge med, når de skal vælge deres videre vej efter folkeskolen. Men faktisk behøver det ene slet ikke udelukke det andet.

Det er 21-årige Joachim Nissen fra Ikast et bevis på. Mandag blev han som den første nogensinde EUX-student fra Herningsholm Erhvervsskole. Det betyder, at han har uddannet sig til tømrer og taget en gymnasial ungdomsuddannelse samtidig.

Med et flot 12-tal i den sidste eksamen kunne han og hans familie mandag på Herningsholm Erhvervsskole skåle i et boblende glas champagne.

- Det er en kæmpe lettelse at være færdig, lød det fra en smilende Joachim Nissen, efter hans mor havde fået æren af at placere studenterhuen på hans hoved.

Vil læse videre

I sidste uge var Joachim Nissen også til svendeprøve, og han mangler nu kun nogle måneder af sin læretid, før han til oktober også står med et svendebrev i hånden.

Derefter vil han arbejde et års tid, før han til næste år planlægger at flytte til Aarhus og begynde at læse til bygningskonstruktør. Her forventer han, at blandingen af håndværksmæssig viden og boglige studiefærdigheder vil være en stor fordel, fordi han både har erfaring med den praktiske hverdag på et byggeri og med at skrive projekter og lave fremlæggelser.

Sammen med hans 17 klassekammerater, der både er tømrere, murere og snedkere, kan Joachim Nissen altså kalde sig de første EUX-studenter i Herningsholm Erhvervsskoles historie. En uddannelse, som han har været rigtig glad for at gå på.

- Hele ideen med EUX er jo at højne det boglige niveau på de erhvervsfaglige uddannelser, og det synes jeg klart, er en god idé, sagde han.