Forældre træder til, når kommunen svigter

13. november 2019, 11.30

Helen Sørensen. Foto: Flemming Hansen

Debat De seneste dage har fokus været på forældre, som etablerer støtteforeninger til folkeskoler, så eleverne kan komme på lejrture og ture, så legepladser kan renoveres og så videre.

Nørre Snede Skoles forældre var blandt andet med i indslag i tv, radio og den skrevne presse, idet de netop havde taget et sådant initiativ. Jeg har den allerstørste respekt for forældrene i Nørre Snede, for de har om nogen i skrift og tale søgt at råbe Ikast-Brande byråd op, for at få politikerne til at bevilge de nødvendige midler til skolen. Der er skåret helt vildt ned på folkeskolen i Ikast- Brande, og Nørre Snede skole er ramt meget hårdt.

Udvalgsformand DF'eren Simon Vanggaard Nielsen roste da også forældrenes initiativ i et indslag i TV MidtVest 7. november, for som han sagde: »Vi har et serviceniveau og det er, som det er«.

Javel så. Sikke et ambitionsniveau fra den øverst ansvarlige for folkeskolen i Ikast-Brande. Der er altså ikke udsigt til nogen forandrende handling fra den kant. Det duer ikke, at udvalgsformænd har så konserverende holdninger til det ansvar, byrådet har fået for folkeskolen.

Det er en falliterklæring for kommunerne, hvis de ikke er i stand til at drive folkeskole uden forældre og lokalsamfund er nødt til at spæde til økonomisk.

Derfor synes jeg tiden er inde til at se alvorligt på, om ansvaret for folkeskolen kan varetages tilfredsstillende via det kommunale selvstyre.