Vandtårn bliver til fyrtårn

Vandtårn skal være højere for at blive udsigtspunkt og dermed blive forvandlet til et kulturelt fyrtårn

Udgivet:22. april 2023, 18.00

Læsetid:1 minut

Det er planen, at vandtårnet for fremtiden skal omdannes til udsigtspunkt og et kulturelt fyrtårn for hele Hærvejs-turismen. Foto: Flemming Thulstrup

Flemming Thulstrup
Journalist

5 måneder siden

UDSIGTSTÅRN Midt i Nørre Snede ligger vandtårnet som en markant bygning på Horsensvej.

Nørre Snede indgår samtidig som et vigtigt element i det overordnede Hærvejsprojekt, og i den forbindelse er der sendt en ansøgning af sted til Ikast-Brande Kommune om at lade vandtårnet vokse med omkring syv meter, så det kan blive et fremtidigt udsigtspunkt for de forventede mange turister, der valfarter til byen til fods eller på cykel.

Den nuværende lokalplan sætter en grænse på omkring en halv snes meter hvad angår byggehøjde, men da planerne går i retning af at lade vandtårnet »vokse« fra de nuværende 11 meter til omkring 17 meter, kræver det en ny lokalplan for området.

Tilføres træ

Det er udviklings- og erhvervsudvalget, der har behandlet ansøgningen og givet tilladelse til, at vandværket kan blive omdannet til et Hærvejstårn.

Tårnet ejes af Nørre Snede Vandværk, hvor bestyrelsen har givet tilsagn om, at vandtårnet indgår som element i turistfremstødetfor Hærvejen.

Den planlagte ombygning medfører, at det eksisterende tårn tilføres en trækonstruktion, der består af en cylindrisk etage og et kegleformet tag.

Med tilbygningen vil vandtårnet på Horsensvej hæve sig et pænt stykke over de fleste andre bygninger i Nørre Snede og medføre en udsigt, som man håber, at fremtidens turister vil komme til den midtjyske by for at opleve.