Ikast Bymidte indkalder til generalforsamling

Bestyrelsen trækker sig efter fire års indsats og er utilfredshed med valg af entreprenør til fornyelsen af Strøgcentret

Udgivet:23. september 2022, 10.06

Læsetid:2 minutter

Ikast Bymidte har offentliggjort dette foto af det andet - ikke valgte fornyelsesprojekt - og ærgrer sig i den grad over ikke at være blevet lyttet til. Foto: PR Foto

Laila Kempel
Journalist

1 år siden

IKAST Den glade nyhed fra udvalgsformand Simon Vanggaard om, at fornyelsen af Strøgventret venter lige om hjørnet, falder på ingen måde i god jord hos Ikast Bymidte. Her er stemningen den stik modsatte.

Bestyrelsen er vred og stærkt utilfreds med både valg af entreprenør og hele sagsforløbet op til afgørelsen.

Derfor blev der tirsdag aften holdt et hasteindkaldt bestyrelsesmøde, hvor det blandt andet blev besluttet at søge aktindsigt i den sagsbehandling, der fra politisk side er sket for lukkede døre.

Ikast Bymidte, der er et anpartselskab med både ejere og lejere af bygningerne i Strøgcentret har i fire år arbejdet med projektet og har blandt andet også stået i spidsen for det præsentationsmateriale, der har været brugt i forbindelse med den netop overståede licitation på opgaven.

Her var der to entreprenører, der bød ind. Et flertal i byrådet har på et lukket møde besluttet af gå med HedeDanmarks projekt, mens Ikast Bymidte indstillede det andet projekt

- Der er simpelt hen så mange besynderligheder i denne her sag, at vi vil helt til bunds, så vi kan forklare vore aktionærer og bidragsydere, hvorfor det nye Strøgcenter kommer til at se ud, som det gør, og ikke som vi i arbejdsgruppen har arbejdet hen imod i mere end fire år, hedder det i en pressemeddelelse fra mødet i Ikast Bymidte tirsdag aften.

De skriver videre:

Vi har gennem hele forløbet ønsket det bedste for kommunen, for Ikast, for detailhandlen og for de skatteydende borgerne. Vi føler ganske enkelt, at det markant bedste forslag med langt mest value for money er blevet fravalgt. Det fravalgte projekt ligner i øvrigt langt mere den visualisering, som et enstemmigt byråd bakkede op om sidste år, og som dannede grundlag for bevillingen. Vi har ikke set nogen professionel visualisering af det valgte projekt fra HedeDanmark. Vi har til gengæld læst om deres planer, og de er langt fra i flugt med det, vi mener et kommercielt butikscenter skal indeholde, hvis Ikast skal blive blandt de 50 overlevende handelsbyer i Danmark.

En enig ledelse i Ikast Bymidte ApS, som består af Bo Jensen, formand. Viggo Mulvad, Dion Eriksen, Martin Plum Juul, Stig Göte og udviklingschef Julia Thaarup Johansen besluttede derfor tirsdag aften at indkalde aktionærerne (ejendomsejerne) og bidragsyderne (detailhandlerne) til en ekstraordinær generalforsamling i oktober, hvor der vil blive redegjort for sagsforløbet – efter at have modtaget aktindsigten. Alle bestyrelsesmedlemmer stiller deres mandater til rådighed for nye og friske kræfter, der fremover vil arbejde frivilligt med Ikast-Brande Kommune og HedeDanmark.