Musikliv klar med billetter og nye kunstnere

Sømændene og deres mole-punk rykker ind på Ikastmusikliv den tredje weekend i juni

Udgivet:06. november 2019, 17.00

Læsetid:3 minutter

Ikast Musikliv har sat navn på endnu en kunstner til sommerens festival på plænen ved Bakkehuset i Ikast. Foto: PR-foto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

MUSIKLIV De er er for alvor trukket i arbejdstøjet hos Ikast Musikliv, hvor sommernes mange kunstnere skal bookes i kalenderen.

- Vi glæder os helt vildt. Vi har mange ændringerne i tankerne omkring pladsen og dens indretning. Vi er udfordret af, at der på pladsen er en masse træer, som vi ikke bare sådan lige kan flytte. Vores tanker om at overdække pladsen for at undgå regnvejr er også en udfordring, da vi så skal have planer om, hvor regnvandet i givet fald skal samles og ledes hen. Men vi er i gang og vi glæder os, siger Stephan Olesen, som i øvrigt oplyser, at billetsalget er sat i gang på hjemmesiden.

Han kan også afsløre endnu et musikband: nemlig sømændene.

Sømændene

Bandet har i mere end 15 år været et af de mest originale indslag på den danske musikscene og med musikalske referencer til Otto Brandenburg og John Mogensen kan man undre sig, men så absolut glæde sig, over, at spillestederne, festivalerne og det helt brede publikum har taget sømændene fra Karrebæksminde til deres hjerter siden starten af 00'erne og tildelt de ni sømænd flere guld-og platinalbums, Danish Music Awards og masser af udsolgte spillesteder.

Sømændene er kendt og elsket for, at genoptage den klassiske vise -og swingtradition og hele ideen om, at udsætte den sangskat for et vanvittigt show, høj teknisk musikalitet, konfettikanoner, bajere, lakridspiber og glimt i øjet er jo komplet imod enhver musikalsk fornuft.

Besætningen er en broget flok lige fra Styrmanden Jeppe Vig Find i front, ulasteligt klædt i jakke, hvid skjorte og slips til vigtige besætningsmedlemmer i overalls, træsko, banjo og mere brovtende attitude end frontmanden.

Sømændenes univers består af tjære, tovværk, blankpoleret messing, bardiske og kanoner og tager udgangspunkt i en tid hvor der var flere værtshuse end cafeér, flere sildemadder end sushistykker og flere sømænd end bloggere.

Sømændene er et veltiltrængt frirum fra det daglige ræs og en legimitation af det naturlige ønske om noget så simpelt som en bajer og en fest.

Sømændene er garanter for en fiskerfest med alt hvad der dertil hører, så selv bodegaen i Thyborøn kommer til at lige et rehabiliteringscenter.

Det er netop live, at de ni sømænd føler sig hjemme, understreger Styrmanden, Jeppe Vig Find:

- Der er ikke noget, der slår fornemmelsen af at stå over for flere tusinde mennesker, der alle råber »drik, drik, drik«.

Succesen blandt de unge mennesker forklarer Styrmanden med.

- De kender jo sangene og typerne vi repræsenterer, og når vi står på scenen med hatte, bajere, overalls, lakridspiber og overalls og tér os vanvittigt, behøver de ikke opretholde noget ansigt.

Det bliver lettere for dem at give los og gå amok sammen med os, lyder det fra Sømændene