Frisør-forretningsmand har kastet sin kærlighed på Ikast

30-årige Youssef El Maanaki ejer allerede syv frisørsaloner. Nu åbner han i Ikast

23. november 2018, 12.40

Østergade 7 var torsdag fyldt med smil og saksehænder, da Hårbixen åbnede i Ikast. Ejeren har også saloner i Holstebro, Lemvig, Vildbjerg, Hammerum og Harboøre. Foto: Flemming Hansen

Ikast - Det har været en succes fra starten af. Der har været fuld drøn på med kunder hele dagen, og jeg vil gerne takke Ikast rigtig meget for den varme velkomst.

Sådan sætter Youssef El Maanaki ord på torsdagen som også var første åbningsdag i den nye frisørsalon Hårbixen i Østergade. Dansk-libaneseren ejer allerede syv andre forretninger i det midt- og vestjyske, men her stopper udvidelserne altså ikke.

- Jeg fortsætter bare. Alle mine saloner ligger inden for en radius på 50 kilometer, og jeg har kigget efter det rette lokale og den rette lokation i Ikast i et stykke tid nu, siger den travle indehaver.

Har plads til hele familien

Salonen er udelukkende uden tidsbestilling og klipper både kvinder, mænd, spædbørn og endda hele familier af gangen, fortæller Youssef El Maanaki.

Hans fine salon er indrettet i sikre farver, der er et lille hyggehjørne, og så er der hele seks læderstole. I første omgang har Youssef El Maanaki dog kun ansat tre kvinder i salonen, som den 30-årige ejer ikke selv kommer til at klippe i.

- Jeg elsker mit arbejde, så derfor klipper jeg stadig i weekenden i en af mine to saloner i Lemvig. Men resten af ugen bruger jeg på arbejdet med at drive de nu otte saloner, fortæller han.

Derfor vil Youssef El Maanaki nødigst optræde på et billede, da han hellere vil fremhæve sit dygtige personale. Eller måske havde han bare en dårlig hårdag?

- Jeg har nogle rigtigt dygtige frisører hernede og et lokale med skønt med plads, hvor folk kan komme og få en kop kaffe eller en varm kakao, mens de venter, siger Youssef El Maanaki.

Biksen er julepyntet, og det betyder ud over kaffe og kakao en skål med pebernødder, som især én ventende kunde virker til at være meget begejstret for. I den modsatte ende af rummet finder vi dog stedets vel nok største genialitet. Hernede gemmer en hvid Audi A8 cabriolet sig. Bildørene åbner gnidningsløst, og man ville ønske, man lige var 90 centimeter lavere, så man kunne klemme sig ned i den. På den måde bliver det lidt sjovere for familiens yngste at få en hurtig frisure.

Youssef El Maanaki, der selv sporter en sideskilning så bred som en motorvej, har ikke sit talent for frisørfaget fra fremmede.

- Min far er frisør, og han arbejder i dag hos mig. Også min bror og min ene søster er blevet frisører, mens min sidste søster er revisor i København. Så jeg har det fra barnsben, storsmiler Youssef El Maanaki.

Hårbixen i Ikast har åbent alle ugens dage på nær om søndagen, hvor saksen får en pause.