Mon vi kan holde jul i år?

Udgivet:12. december 2021, 06.40

Læsetid:1 minut

Foto: Privatfoto

Af Cecilie Smith-Petersen Sognepræst Engesvang Kirke

FØR-SØNDAGEN Adventstiden er forventningens tid. Det er spændende og dejligt at gå i december måned og glæde sig til julen. Men i år er det som om, der også er en anden form for forventning på spil, der blander sig med den begyndende julehygge: Mon vi kan holde jul i år, som vi plejer, eller bliver den aflyst som sidste år?

I kirkeåret er handlingen den samme år efter år i modsætning til kalenderåret. Vi kan ikke vide, hvad fremtiden bringer. Hverken i forhold til jul, corona eller andet. Men vi kan håbe. Og håb er ikke bare en naiv overbevisning om, at tingene vil gå godt. At håbe er at være sikker på, at noget giver mening uanset, hvordan tingene så går.

At vi om et par uger markerer, at Jesus blev født og kom ind i vores liv, er ikke ensbetydende med, at alt går godt. Men med ham tændes et håb. Et håb om, at noget større end os mennesker, vil os og er med os hele vejen igennem livet. Et håb som kan give os styrke og hjælpe os til at holde fast i det meningsfulde – også i vintermørket og kulden.

Og det fantastiske er, at vi hvert eneste år på denne tid, hvor mørket, kulden og bekymringerne kan synes værst, får vækket vores håb om, at Jesus kommer. At et lille barn i en krybbe kommer til os med lys og håb og kan gøre hårde tider tålelige og gode tider bedre. Glædelig adventstid og god jul til alle.