Old school læsning online

En jul med forsamlingsforbud har givet idéudvikling i Vores Ikast, der serverer julefortællinger i 24 afsnit - et nyt kapitel hver dag som video-højtlæsning

Udgivet:04. december 2020, 14.04

Læsetid:2 minutter

Journalist i Mediehuset Ikast-Brande Laila Kempel er en af de 24 lokale Ikast-boer, der har takket ja til hver at læse et kapitel op i skuespiller Martin Miehe-Renards julehistorie »Agent 00 Nisse - Mysteriet om den forsvunde hue«. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

IKAST Større fælles-hygge-arrangementer for børn i forbindelse jul og december er i år en by i Rusland. I stedet har en by i Midtjylland, Ikast, taget grødskeen i den anden hånd midt i coronatid. Her har Foreningsudvalget i netværksorganisationen Vores Ikast skabt en online julefortælling i 24 afsnit - et nyt kapitel for hver decemberdag frem til juleaften.

Juleeventyret er skrevet af skuespiller, er en dansk skuespiller, producent, instruktør, komponist, tidligere teaterleder og altså også forfatter Martin Miehe-Renard. Historien hedder »Agent 00 Nisse - Mysteriet om den forsvunde hue«.

Hver dag har Vores Ikast fået en ny fortæller med relation til bybilledet i Ikast til at læse et kapitel af historier op. I det hyggelige julestudie, som er skabt til lighedheden.

- Mange klassiske juleaktivitet for børn er aflyste, og derfor har vi ønsket at skabe en form for underholdning til børnene, som afviklingsmæssigt kan lade sig gøre, siger Jan Birk Knudsen, chef Vores Ikast.

Den forsvundne hue

Ud af den tanke voksede den online julefortælling.

- Det kan synes old school at læse en historie for børnene op online. Men vi tror på, at den mulighed for at koble helt fra at koble fra - gerne sammen med familien - fra en hverdag med fuld fart på, lytte, hygge og måske nyde roen i en oplæst fortælling er en vigtig oplevelse i december, siger Jan Birk Knudsen-

Uden at afsløre for meget, fortæller han samtidig, at historien handler om nissedrengen Nisse 0 og nissepigen Rendemaske, der skal opklare mysteriet om Julemandens forsvundne hue og de mange andre ting, der også forsvinder på nissernes slot.

Under de daglige oplæsninger, som hverdag omkring klokken 07.00 ligger klar online på voresikast.dk, møder man også nye fortællere. Som blandt 24 andre skoleleder på Østre Skole Hanne Høj, præst Jens Peter Garne, leder af Bakkehuset Mette Petrea, biografchef Bjarne Raabjerg og børnetøjsbutiksindehaver Helena Randløv Rasmussen.