DET ER DIT VALG - KV21

Nye Borgerlige har fået fodfæste i Ikast-Brande: Har kandidater klar til kommunalvalget

Partiet Nye Borgerlige har dannet en lokal partiforening i Ikast-Brande, og foreløbig er der sat navn på to kandidater, som gerne vil i byrådet

18. juni 2021, 10.08

Nye Borgerlige har ikke tidligere været repræsenteret i byrådet i Ikast-Brande Kommune, men nu skal det være, mener de to kandidater Henrik Stenholdt (t.v.) og Bruno Ostenfeldt Jensen. Foto: PR-foto

KOMMUNALVALG 2021 skal være året, hvor Nye Borgerlige får plads i byrådet i Ikast-Brande Kommune.

- Det satser vi meget på, siger partiets spidskandidat, 66-årige Bruno Ostenfeldt Jensen fra Ejstrupholm.

Han og 30-årige Henrik Stenholdt, der også er fra Ejstrupholm, har begge meldt sig som kandidater til kommunalvalget 16. november.

Deres bagland er også sikret gennem oprettelsen af foreningen Nye Borgerlige Ikast Brande Kommune, som foreløbig har 145 medlemmer.

Der arbejdes også på at etablere en ungdomsafdeling af Nye Borgerlige i Ikast-Brande Kommune.

Blev stiftet i 2015

Nye Borgerlige er et nationalkonservativt, økonomisk liberalt, højreorienteret dansk politisk parti. Partiet blev stiftet i efteråret 2015 af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen.

Det nye parti havde endnu ikke fået fodfæste i Ikast-Brande Kommune ved kommunalvalget i 2017 og stod derfor ikke på de lokale stemmesedler.

Da kalenderen skrev 5. juni 2019, og der var valg til Folketinget, stod ikastbo Thomas Bachmann på stemmesedlen for Nye Borgerlige i Ikast-kredsen i Vestjyllands Storkreds.

Partiet fik fire mandater i Folketinget, men ikastboen var ikke en af de valgte.

Manglede kun tre stemmer

Bruno Ostenfeldt Jensen er spidskandidat i Nye Borgerliges kamp for at komme i byrådet.

Han arbejder som teknisk chef i et firma i Silkeborg, og den kommende valgkamp bliver ikke hans første.

- Jeg har lidt erfaring fra politik og valgkamp, selv om det ligger en del år tilbage. Dengang stillede jeg op for Fremskridtspartiet i Nørre Snede Kommune, og jeg manglede kun tre stemmer i at komme i byrådet, fortæller Bruno Ostenfeldt Jensen.

Henrik Stenholdt fortæller, at han er selvstændig skoventreprenør og juletræsproducent, samt at han er ny i politik.

Listen står fortsat åben for flere kandidater, som måtte overveje at stille op.

Konkurrence til V og DF

Spidskandidaten Bruno Ostenfeldt Jensen vurderer, at Nye Borgerlige har gode chancer for at blive valgt til en eller flere af de 23 pladser i Ikast-Brande Kommunes byråd.

- Med den medlemstilgang, vi har i øjeblikket, kan jeg godt se en mulighed for, at vi kommer ind. Ikast-Brande har længe været en Venstre-højborg, og Dansk Folkeparti er også godt repræsenteret. Vi kan flytte stemmer fra dem begge, siger han.

Vil kæmpe for yderområder

Hvis vælgerne stemmer Nye Borgerlige i byrådet, vil de kunne mærke nye tider, mener spidskandidaten.

- Vi vil kigge en ekstra gang på, hvor mange djøf’ere der er behov for i administrationen. Vi går ind for varme hænder frem for kolde hænder. Vi vil også arbejde meget for at skabe bedre forhold til friskoler og frie plejehjem. Pengene skal følge personen, siger Bruno Ostenfeldt Jensen.

- Vi et parti, som ønsker fremgang i hele Ikast-Brande Kommune, og vi vil derfor arbejde på tværs af kommunen og ikke blot i de områder, man som politikker opstiller for. Vi vil arbejde for at skabe vækst i hele kommunen. Eksempelvis kan der også sagtens udstykkes bolig- og erhvervsgrunde i mindre byer som Klovborg. Vi skal skabe mere liv i kommunen - også i yderområderne, lyder det.