Singlegolf giver venner for livet

For 15 år siden blev der oprettet 10 pladser til single golf på ISI - nu kommer 40 singler hvert år til Ikast for at spille golf i uge 28

Udgivet:11. januar 2019, 17.12

Læsetid:2 minutter

Kjeld Løvqvist fra Silkeborg - medinitiativtager til singlegolf på ISI.

Marianne Brink
Lokalredaktør| map@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

SINGLEGOLF Det handler ikke om at finde en kæreste. Det handler om at spille golf, have en uge med indhold og møde mennesker, der måske bliver venner for livet. For 15 år siden mødte den tidligere forstander på ISI, Ib Møller Pedersen Kjeld Løvqvist fra Silkeborg. De to kender hinanden gennem Dansk Håndboldforbund, men Kjeld Løvqvist var også på det tidspunkt formand for Single Rock Café Danmark.

- Ib spurgte, om det ikke var en idé at starte singlegolf på ISI, og det var jeg helt med på. Og det har udviklet sig eksplosivt. Vi startede med 10 pladser, men nu er vi oppe på 40 i den populære uge 28, og der er næsten allerede nu udsolgt til kurset næste sommer, siger Kjeld Løvqvist.

Ud over uge 28 er der også singlegolf i uge 30, hvor der er plads til 20.

Omkring 25 af deltagerne er gengangere, der har været med i rigtigt mange år, og Kjeld Løvqvist afviser, at man kommer til singlegolf, fordi det skulle være svært at komme alene i de almindelige golfklubber.

- Sådan hænger det ikke sammen, for man skal allerede være medlem af en golfklub for at komme til singlegolf. Når folk bliver ved med at vende tilbage, så er det blandt andet, fordi de er så gode til at tage sig af os på ISI. Det er et helt fantastisk sted, der har det hele, siger han.

Golf med mening

Naturligvis har deltagerne en stor forkærlighed for golf, når de bruger en ferieuge på ISI, men Kjeld Løvqvist mener også, at der er andet, der trækker.

- I og med der er så mange gengangere, så bliver vi jo venner, og nogle også venner for livet. Jeg har lige været på Atlanterhavsøen Porto Santo for at spille golf, og det er mange af de samme mennesker, der er med på sådan en tur. Vi var 36 afsted, og de 30 af dem ser jeg jævnligt.

Behøver ikke være single

- Men udover venskaberne så betyder miljøet på ISI også meget. Det er jo et højskoleophold, så det handler ikke kun om golf. Der er meget andet indhold i sådan en uge, og man oplever et fantastisk fællesskab, siger han.

Man behøver ikke at være single for at spille sommergolf på ISI. Højskolen udbyder kurser hele sommeren igennem, og de henvender sig både til nybegyndere og øvede.

Alle kurser indeholder både golfundervisning og højskoleaktiviteter som foredrag og udflugter.