Over 100 gæster til over 100 værker

Kunstpakhuset høstede en af de store succes’er ved ferniseringen på »Villavejens Kunst«

Udgivet:03. april 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Over 100 værker af berømtheder som Sven Dalsgaard, Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby, Poul Gernes, Egon Fischer, Erik Dietman og Peter Bonnén blev præsenteret i lørdags i Kunstpakhuset sammen med kulturkonsulent Carsten Jensens bog »Hverdagskunst på villaveje i Ikast«. Foto: Steen Hebsgaard

KUNST Det er ikke målt på antallet af udskænkede glas ferniserings-hvidvin eller via et optimistisk gæt fra den fremmødte presse.

Næh, der sad såmænd en af Kunstpakhusets folk og satte streger, hver gang en gæst trådte ind ad døren lørdag eftermiddag ved ferniseringen på udstillingen »Villavejens Kunst«.

Og det blev til nøjagtig 101 besøgende, publikumsrekord må man sige, og derfor en stor glæde for Kunstpakhusets bestyrelse, der kunne præsentere over 100 værker af berømtheder som Sven Dalsgaard, Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby, Poul Gernes, Egon Fischer, Erik Dietman og Peter Bonnén. Alle i dag anerkendte kunstnere, hvis værker kun kan erhverves med den store pengepung fremme, og kunstnere, som for de flestes vedkommende har lagt navne til veje i Ikast.

Et stykke lokalhistorie

De over 100 værker, som repræsenterer en anseelig samling - og formentlig også en ret anseelig sum - hænger eller står alle sammen rundt omkring hos Ikast-borgere, eller i kommunens kunstsamling.

Og selvfølgelig vil en så ekstraordinær udstilling være et trækplaster.

Er den så al sliddet værd med ophængning, lyssætning og plakater? Ja, så afgjort. Det er ikke alene en vandring i moderne dansk kunst, det er også et stykke lokalhistorie, som man må sørge for ikke går i glemmebogen.

Det har kulturkonsulent Carsten Jensen så gjort. Han udgiver netop nu bogen »Hverdagskunst på villaveje i Ikast«, som beskriver den 50 år gamle historie om kunstprojektet.

Og efter at formanden for Kunstpakhuset, Birgitte Damgaard, havde budt velkommen til de mange fremmødte, fik Carsten Jensen da også rollen som moderator med tre personer i et lille talkshow om tilblivelsen af værkerne. Birthe Skovhus som kunstsamleren, der var med til at sparke meget af kunstlivet i gang, Hans Gjørup, der som formand for villavejenes grundejerforeningen kæmpede for at værkerne kunne blive i området, og Elin Juhl Nielsen, der sammen med sin nu afdøde mand, N. C. Juhl Nielsen, var foregangsfolk for de kunstcirkler, der hentede meget af den gedigne kunst til byen.