Fotos til kanten

Kunstpakhuset efterlyser fotos til censureret udstilling

4. august 2020, 07.30

Jørgen Overgaards vinderfoto fra den censurerede fotoudstilling »Til kanten« i 2018. Foto: Privatfoto

IKAST Den omfattende corona-nedlukning har givet mange tid og lyst at fordybe sig fotografisk i ting og fænomener der før blev ignoreret. Nedlukningen har med sikkerhed budt på emner og motiver, der kan betegnes værende til kanten.

Kunstpakhuset i Ikast inviterer foto-entusiaster til at indsende fotos til censurering med henblik på deltagelse på den kommende censurerede fotoudstilling »Til kanten«.

Det er anden gang udstillingsstedet arrangerer den censurerede fotoudstilling.

- Med den positive oplevelse, vi havde ved sidste arrangement i 2018, hvor kvaliteten på de udstillede billeder og publikums begejstring for en seværdig fotoudstilling indfriede vores forventninger, da ser vi frem til denne anden udgave af udstillingen, som hermed er blevet en tilbagevendende begivenhed i vores udstillingsprogram, siger kunstnerisk leder Bente Jensen fra Kunstpakhuset.

Det er således femte gang, at fotoudstillingen afvikles. Arrangementet blev startet af det nu lukkede Danmarks Fotomuseum med tre udstillinger under konceptet: Godt fotografi, der forundrer og forandrer.

- Det er et godt, gennemarbejdet og populært udstillingskoncept, som vi har udviklet lidt på, og vi forventer igen stor interesse både af deltagende fotografer samt et publikum, der gerne vil se god fotokunst, fortæller Bente Jensen.

- Arrangementet er interessant, da både amatørfotografer og professionelle dyster på lige fod, og der fremkommer herved en udstilling med noget af det mest ypperlige indenfor fotografi. Kunstfotografiet har lidt trange kår herhjemme i øjeblikket; men det vil vi gerne være med til at lave om på, fortsætter hun.

Åben censurering

Også denne gang vil udvælgelsen af fotografierne til udstillingen foregå som åben censurering.

Det kommer til at foregå søndag 27. september, hvor alle er velkomne til at overvære dommernes arbejde.

- Udtagelsen af billeder har den spændende dimension, at dommerne antageligt vil vægte deres ord og være mere uddybende i deres meninger og argumentering, når der er publikum til stede, forklarer Bente Jensen.

Til at udtage billederne til udstillingen er der også denne gang valgt et stærkt team af danske fotografer.

Dommerpanelet udgøres af: Underviser på Medieskolerne og fotograf, Ragne Sigmond, fotograf og visuel kunstner Carsten Ingemann samt fotograf Ole Akhøj.

En stor del af spektret indenfor fotografi bliver dækket af dommerne, da de er forskellige i deres billedsyn, baggrund og tilgang til fotografiet.

Udstillingen »Til kanten« vises i perioden 3. oktober – 1. november sammen med Kunstpakhusets anden censurerede efterårsudstilling »Inside 2020«.

Der bliver således rig lejlighed for publikum til at opleve de fleste former for kunst: maleri, tegning, grafik, foto, mixed media, skulptur, installation og kunsthåndværk.

Britta Egebjerg deltog 2018 med dette foto. Foto: Privatfoto