Ikast-investor er med i opkøb af Burger Shack: Bevidst om, at de har været i stormvejr

Burger Shack er blevet opkøbt af restaurant-koncernen DiningSix, og Dion Eriksen fra Ikast er med som investor

5. februar 2021, 12.03

Burger Shack lukkede i september sidste år deres restaurant i Østergade i Herning. I første omgang var meldingen, at man ledte efter bedre lokaler, men siden er planerne sat på hold. Foto: Flemming Hansen

OPKØB Rutinerede kræfter har meldt sig ind i kampen om at få den omdiskuterede take away-kæde Burger Shack tilbage i topform. Således er burgerkæden opkøbt af DiningSix, der blandt andet står bag restaurantkoncepterne KöD, Basso, Klokken og Keyser Social.

Ny mand i ejerkredsen af Burger Shack-kæden er også erhvervsmanden Dion Eriksen fra Ikast, som i en årrække stod i spidsen for den private optikerkæde Nyt Syn. Siden han solgte kæden i 2008, har han engageret sig som medejer og bestyrelsesmedlem i en række virksomheder.

Han fortæller, at han blev opfordret til at gå med som investor, og han har stor tiltro til, at DiningSix kan genskabe succesen i Burger Shack-kæden, som aktuelt har 13 restauranter.

- Jeg går i bestyrelsen og skal på den måde prøve at sætte mit aftryk med den viden, jeg har om kædedrift. Men jeg kommer ikke ind i den daglige drift. Det bliver Burger Shacks nye direktør Christian Tønnesen, som har god erfaring, og det er jeg rigtig tryg ved, fordi han har vist, at han kan drive virksomhed inden for den genre, siger Dion Eriksen.

Fødevare-kritik

2020 har været et turbulent år for Burger Shack, som i sommer fik hård kritik af Fødevarekontrollen for dårlig behandling af fødevarer og misvisende markedsføring.

Den negative omtale har ikke skræmt Dion Eriksen fra at blive investor. Men han lægger ikke skjul på, at der ligger et arbejde foran med at genskabe tilliden hos kunderne.

- Jeg er bevidst om den risiko, der ligger i, at de har været ude i lidt af et stormvejr. Men jeg er overbevist om, at DiningSix kan løfte opgaven med det setup, de har omkring fødevarekontrol, deres marketingafdeling, økonomi og administration, siger Dion Eriksen.

Burger Shack har haft en restaurant i Herning, men den lukkede i 2020. Dion Eriksen håber, at der som del af de nye ejeres vækstplan bliver udsigt til en genåbning i det midtjyske.

- Lad mig sige det sådan, at jeg har meget veneration for det område, jeg bor i, og jeg vil glæde mig til at hente et par burgere og nogle af de her fantastiske pommes frites. Det kunne være fantastisk, hvis man i bestyrelsen skal nikke til en plan, der gør, at vi igen får Burger Shack i Herning-Ikast-området, siger erhvervsmanden.