Ikast Håndbold flyver videre: Suveræn sejr i Norge

Ikast satte tingene på plads efter pausen og er efter sejren på 35-24 over Fana alene i spidsen for European League-puljen

Udgivet:15. januar 2023, 19.37

Læsetid:1 minut

Trine Mortensen spillede en flot kamp i Norge. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

2 måneder siden

HÅNDBOLD Trods en sløj start og en haltende første halvleg vandt Ikast Håndbold i sidste ende suverænt i søndagens European League-udekamp mod norske Fana.

Ikast-kvinderne sejrede med hele 35-24 - efter uafgjort 15-15 ved pausen.

Dermed er Ikast alene i spidsen af gruppen med to sejre i to kampe.

Ikast måtte stille op uden stregspilleren Sarah Iversen, der stod over med en mindre skade.

Favoritterne fik en rigtig dårlig begyndelse på udekampen i Bergen. De første tre-fire chancer løb enten ud i sandet eller blev brændt, og Fana kom foran med 2-0.

Allerede efter godt 10 minutter tog cheftræner Kasper Christensen en timeout, hvor han talte med store bogstaver. Det hjalp lidt, og han fik også sat nogle af de mere etablerede spillere på banen, som ellers havde indledt opgøret på bænken.

Ikast praktiserede langt hen i halvlegen et 5-1-forsvar, som dog så ud til at give hjemmeholdet for god plads. Gæsterne kom dog foran med tre, 10-7, men Fana hang på, og ved pausen var stillingen lige, 15-15.

Stak af efter pausen

I anden halvleg satte Ikast dog tingene godt og grundigt på plads. Forsvarsspillet blev skærpet og effektiviteten højnet, og så stak gæsterne af på måltavlen.

Venstrefløjen Trine Mortensen blev Ikasts topscorer i Bergen med syv mål, men mange bød godt ind i den flotte anden halvleg.

I puljens anden kamp vandt franske Nantes, som Ikast vandt stort over i sidste weekend, hjemme over ungarske Motherson med 36-29.

Netop ungarerne skal Ikast møde i næste kamp i European League - det er på udebane lørdag aften.

Inden da venter dog en ligakamp ude mod Silkeborg-Voel på onsdag.