Nedskæringer skaber frustration på Midtjyden

Besparelse betyder, at frivilligt arbejde alligevel ikke bliver til noget og årlige udflugter skæres fra

Udgivet:27. juni 2019, 07.06

Læsetid:2 minutter

Frede Kjær Kristensen er glad for at bo på Midtjyden, men er frustreret over besparelserne.. Foto: Jacob Hove

Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

4 år siden

Ikast Der er utilfredshed på botilbuddet Midtjyden på Jens Holdgaards Vej i Ikast.

Stedets socialvicevært får halveret sit timeantal, og det er et stort tab for beboerne, mener Frede Kjær Kristensen, der har boet på Midtjyden et år og er glad for stedet.

- Hun er der, når vi skal ned og spise. Hun er en stor hjælp og en støtte, hver gang der er et arrangement. Hun skaber sammenhold og fællesskab, og hun får hverdagen til at fungere, siger Frede Kjær Kristensen.

Distriktsleder Dorthe Iversen forklarer nedsættelsen af timeantallet med byrådets besparelser på budget 2019, hvor daghjemsaktiviteter i kommunen blev skåret med 500.000 kroner, hvor af de 200.000 kroner af dem var i Ikast.

- Jeg har snakket med personalet om, hvordan vi bedst kunne gennemføre besparelserne, og vi blev enige om, at det vigtigste er, at der fortsat er aktiviteter både tirsdag, torsdag og fredag. Vores medarbejdere har gymnastik med borgerne og spiser rundstykker bagefter. Det fortsætter, men nu bliver der gymnastik i kortere tid, siger Dorthe Iversen.

Hun fortæller, at besparelserne derudover betyder, at de to årlige udflugter bliver sparet væk.

Inge stolemotion

Besparelserne har dog også andre konsekvenser.

Formand for Ældre Sagen i Ikast Hans Peder Nielsen fortæller, at besparelsen har andre konsekvenser end bare den, at socialviceværten har færre timer til beboerne.

- I uge 35 skulle vi have startet stolemotion op på Midtjyden, som skulle have været et hold for ældre i hele området. Men når socialviceværten er blevet sat ned i tid, så vil vi ikke gå ind og oprette det hold, for vi vil ikke overtage en kommunal medarbejders job, siger Hans Peder Nielsen.

Han undrer sig over kommunens besparelse på området, som altså har flere konsekvenser.

- Kommunen vil gerne frivillighed, men med denne besparelse er man med til at forhindre at frivillige hjælper til, siger Hans Peder Nielsen.

Dorthe Iversen kender ikke noget til oprettelsen af stolemotionsholdet.