Første stik på mandag: Vaccinationscenter i Ikast klar til knap 700 daglige vacciner

Mandag 8. marts klokken ni åbner det nye vaccinationscenter i Sportscenter Ikast

3. marts 2021, 10.13

Vaccinationerne skal foregå i de afskærmede rum. Efter stikket skal den enkelte borger observeres i omkring 20 minutter af en sygeplejerske, så man er sikker på, at der ikke opstår en allergisk reaktion eller utilpashed. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE I løbet af foråret bredes vaccinerne mod covid-19 ud til mange flere borgere, og derfor åbnes der i den kommende uge yderligere vaccinationssteder under ledelse af Hospitalsenheden Vest i: Ikast, Ringkøbing, Lemvig og Struer.

Herning Folkeblad kunne i sidste uge fortælle, at det nye vaccinationscenter for borgerne i Ikast-Brande Kommune får adresse i Sportscenter Ikasts Hal C. Her har forberedelserne frem mod åbningen været i gang i knap to uger.

Nu fortæller Region Midtjylland i en pressemeddelelse, at vaccinationscentret åbner mandag 8. marts klokken ni.

Slipper for lange køreture

- I tilknytning til de vaccinecentre vi har i Holstebro og Herning, er det nu muligt at give et tilbud til borgerne om at komme til vaccination uden, at de skal tilbringe for megen tid i bil eller offentlige transportmidler. Og samlet set er vi nu klar til at have den fornødne kapacitet til rådighed, når forårets vaccineleverancer er til det, siger daglig leder af vaccinationsteamet i Hospitalsenheden Vest, Dagny Kloster.

Ifølge Hospitalsenheden Vest har vaccinationscentret i Ikast en kapacitet på 678 vacciner dagligt, så snart der er vacciner nok.

Borgere modtager besked i e-boks, når det er deres tur til at booke vaccination. Alle skal booke tid på hjemmesiden vacciner.dk for at kunne modtage en vaccine.

Borgerne i Ikast skal være opmærksomme på, at booking af tid til vaccine på Sportscenter Ikast først kan ses fra søndag 7. marts på hjemmesiden vacciner.dk.