Skoletilbud på ny Børneby Øster

Handicappede børn skal have mulighed for at fortsætte i vante omgivelser

Udgivet:06. november 2020, 12.00

Læsetid:2 minutter

I forbindelse med bygning af et nyt Børneby Øster vil der formentlig blive koblet en skoleafdeling på. Foto: Flemming Thulstrup

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST Børne- og undervisningsudvalget indstiller til vedtagelse i byrådet, at en del af det kommende Børneby Øster får en skoleafdeling.

Der bliver dog ikke tale om nogen normal skole. Tilbuddet skal være forbeholdt børn med fysiske og psykiske handicap af svær grad.

Det vil være børn, der har vanskeligt ved at spise samt lider af epileptiske anfald. Der kan også være tale om børn med kraftige syns- og hørenedsættelser samt vanskeligheder med at bevæge sig. Det vil være børn, der har et sparsomt eller intet sprog overhovedet.

Om året fødes der i Ikast-Brande Kommune et-to børn med disse omfattende handicaps.

Vil ikke flytte børn

Det betyder så også, at der bliver tale om en relativt lille skoleafdeling på den nye Børneby Øster, der får adresse bag Materielgården på Grøddevej i Ikast.

Det har samtidig lange udsigter, inden skoleafdelingen bliver til virkelighed.

Der er således endnu ikke foretaget første spadestik til opførelse af en ny daginstitution, der skal afløse den nuværende og nedslidte Børneby Øster i Sønderparken.

Her forsøgte man at få en ny aftale i stand med boligselskabet om opførelse af en ny daginstitution, men disse forhandlinger gik i vasken, hvorpå man fra kommunens side besluttede at opføre en helt ny institution på det grønne område bag Materielgården.

- Det skal understreges, at vi ikke vil flytte børn, der i øjeblikket har et andet skoletilbud til Børneby Øster, når den ny skoleafdeling står klar. Tilbuddet skal omfatte de børn, der kommer i den skolepligtige alder efter at have modtaget pleje i den specialgruppe, der i forvejen er på Børneby Øster. Det betyder så også, at børnene kan fortsætte i vante omgivelser, siger formanden for børne- og undervisningsudvalget Simon Vanggaard (DF).

Etablering af en skoleafdeling på Børneby Øster er en del af det budgetforlig, der blev indgået for nylig.