Fodbolden udfordret af vandmasser

Det kommer til at koste penge at fikse banerne i Ejstrupholm.Bolden er derfor sendt videre til budgetforhandlingerne

Udgivet:19. juni 2023, 12.09

Læsetid:2 minutter

Det er det store røde felt, der giver udfordringer med vand. Spørgsmålet bliver nu, om fodboldspillerne i Ejstrupholm kan se frem til at blive tilgodeset ved de forestående budgetforhandlinger. Skitse. Ikast-Brande Kommune

Flemming Thulstrup
Journalist

3 måneder siden

EJSTRUPHOLM Fodboldspillerne i Ejstrupholm burde ofte iføre sig gummistøvler fremfor fodboldstøvler.

I våde perioder af året er banerne næsten umulige at spille på.

Store søer samt huller gør banen alt andet end optimal til fodboldspil.

Der lyder da også tydelige suk fra Anette Mosegaard (K), da hun som udvalgsformand skal beskrive, hvad man i udvalget er nået frem til.

Og der ligger faktisk ingen umiddelbar løsning ligefor.

- De fodboldbaner har jo altid været placeret forkert, konstaterer udvalgsformanden.

I en perfekt verden ville løsningen være at etablere en kunstbane eller to, men den slags penge ligger kommunen slet ikke inde med.

- Så indtil videre må vi gå i dialog med klubben og finde løsninger. Vi må så drøfte ved budgetforhandlingerne, hvad vi skal stille op med boldbanerne i Ejstrupholm, siger Anette Mosegaard.

Græsset skal høvles

Problemet med banerne er egentlig placeringen. Der er tale om et tidligere engareal nær en større skråning, der trykker vandet ned mod banerne.

Banearealet blev i 2021 undersøgt nøje, og sidste år blev der etableret dræn i det sydøstlige hjørne.

Det er vurderingen, at store dele af arealet skal have samme behandling, så banerne kan benyttes optimalt.

Ud over et nyt drænsystem med afløb til den nærliggende bæk eller Holtum Å foreslås det, at det øverste græslag høvles af, at jordbunden løsnes, og at terrænet generelt hæves ved at tilføre sandet muld. Hertil kommer så planering, jordbehandling og græssåning.

Denne omgang betyder også omlægning af en stor del af baneområdet, der samtidig ikke kan bruges i omkring et år, mens arbejdet står på.

Kunstgræs er for dyrt

Banerne benyttes primært af Ejstrupholm Idrætsforening, der tæller omkring 200 medlemmer.

Der er i dagtimerne 60-70 børn, der benytter banerne, mens de voksne så rykker ind i aftentimerne.

Foruden idrætsforeningen i Ejstrupholm benyttes banerne af Team HEG, der er et pigefodbold-samarbejde mellem Hampen, Ejstrupholm og Gludsted.

Renovering af hele det vestlige areal af boldbanerne, der dækker 22.500 kvadratmeter ventes at løbe op i tre millioner kroner.

En alternativ løsning ville være at etablere en ny kunstgræsbane, men en sådan løsning med lysanlæg vil koste op mod fem millioner kroner.

I første omgang er det altså besluttet at tale videre om bekæmpelsen af vand på banerne, og fodboldspillerne i Ejstrupholm kan så sætte deres forhåbninger til det kommunale budget, der skal forhandles på plads til efteråret.