Snart kan du handle fra sofaen: Lokalt varehus får »køb og hent-koncept«

Føtex åbner for afhentning af bestilte varer på parkeringspladsen. De sidste kommunale godkendelser til det nye »Køb og Hent«-koncept er netop faldet på plads

8. januar 2021, 14.21

Det er her på parkeringspladsen, udleveringen af varer vil foregå. Foto: Camilla Abildgaard Norup

IKAST Føtex i Ikast får det efterspurgte »Køb og Hent«-koncept fra begyndelsen af februar. Det betyder, at kunderne i Ikast kan droppe mundbindet og i stedet sætte sig til rette hjemme i sofaen, finde smartphonen frem og bestille varer til afhentning i det lokale varehus.

- Det er en service, som har været meget efterspurgt især under corona. Det betyder, at folk i risikogruppen kan handle deres dagligvarer uden at komme i kontakt med andre mennesker, siger varehuschef i Føtex Ikast, Henrik Knudsen.

- Det her er fremtiden, så jeg glæder mig meget til at komme i gang, lyder det fra varehuschefen.

10-12 arbejdspladser

Det nye koncept skaber desuden en del nye arbejdspladser i byen. Henrik Knudsen har allerede ansat syv nye medarbejdere, som skal stå for pakning og udlevering af de varer, der bliver bestilt.

- Vi skal op på 10-12 medarbejdere, så det er en stor satsning. Men jeg er helt sikker på, at det bliver en succes. Det har det været i de andre Føtex-varehuse, der tilbyder servicen, siger Henrik Knudsen.

Medarbejderne kommer på træningstur i et af de varehuse, der har rullet konceptet ud. Det nærmeste er i Skive.

- Vi er blandt de første i Midt- og Vestjylland, der får konceptet, siger han.

Containere på p-plads

Det er dagligvarer og mindre varer i butikkens nonfood-afdeling, der kan bestilles på nettet og hentes.

Afhentningen kommer til at foregå på parkeringspladsen, der ligger ved siden af varehuset og vender ud mod Jysk og rundkørslen. Her bliver to containere til køle- og frostvarer opstillet.

- Man bestiller varerne til afhentning i et bestemt tidsrum, og så kører man ind på parkeringspladsen, hvor en medarbejder sætter varerne i bagagerummet. Man behøver ikke stige ud, siger varehuschefen.

Afhentning i et bestemt tidsrum i løbet af dagen skal sikre en jævn trafik, så der ikke opstår kø.

Kommunen har godkendt

Den nye indretning af parkeringspladsen har krævet flere godkendelser af Ikast-Brande Kommune. Blandt andet har Føtex skulle redegøre for de trafikale forhold.

- Vi har lige fået de nødvendige tilladelser. Det hele er gået meget uproblematisk. Kommunen har været en rigtig god medspiller i det her projekt, siger Henrik Knudsen.

- Med corona in mente skaber det en tryghed for en masse af kommunens borgere, og derfor tror jeg også, der er interesse for at få sat gang i konceptet hurtigt, uddyber varehuschefen.

Holder handlen lokalt

Henrik Knudsen håber, at den nye mulighed for corona-venlig dagligvarehandel får flere til at handle lokalt.

- Vi ved jo, at mange har benyttet et lignede koncept hos Bilka i Herning, men vi vil jo gerne holde handlen lokalt. Folk i Ikast skal have de samme muligheder som i Herning og andre byer. Det får de nu, siger Henrik Knudsen, der privat har base i Hadsten.

- Jeg vil selv bruge det. For jeg er en af dem, der synes, det er rart ikke at skulle have papir og kuglepen frem og skrive indkøbsliste og handle, når jeg har fri.

Føtex - ny varehuschef