Bøger på vej til 400 børn i Ikast-Brande: Kæmpebeløb til nyt projekt

Ikast-Brande Bibliotek får 311.250 kroner til projekt Bogglad, og det vækker stor glæde. Projektet skal bringe hundredvis af nye bøger ud til børn i kommunen

Udgivet:26. december 2021, 13.07

Læsetid:1 minut

Med projektet Bogglad får biblioteker og institutioner mulighed for at skabe nye bogsamlinger med mange bøger til børnene dér, hvor de er. Foto: Pr-foto

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

BIBLIOTEK - Vi kan knap nok få armene ned.

Sådan lyder det fra børnebibliotikar ved Ikast-Brande Bibliotek, Gitte Hjort.

Anledningen til glæden skal findes i et stort beløb på hele 311.250 kroner, som Ikast-Brande Bibliotek har fået tiltelt af Slots- og Kulsturstyrelsen.

Dykke ned i litteraturen

Midlerne skal udelukkende bruges på børnebøger til tre udvalgte institutioner i kommunen. Om baggrunden for projektet siger enhedschef ved Slots- og Kulturstyrelsen Annette Bach:

- Alle erfaringer viser, at børn skal møde bøger og litteratur i deres hverdag, hvis de skal inspireres til at dykke ned i litteraturens verden. Evalueringer viser også, at den største effekt kommer, når faggrupperne fra pædagoger til lærer og bibliotekarer samarbejder. Med Bogglad får biblioteker og institutioner mulighed for at skabe nye bogsamlinger med titusindvis af bøger til børnene dér, hvor de er - i et fællesskab med de andre børn og pædagogerne, forklarer Annette Bach.

Ikast-Brande Bibliotek vil i det kommende halve år samarbejde med Børnehuset Isenvad, Vestbyens Børnehus og Nordre Skoles SFO. Dermed får over 400 børn gavn af hundredvis af nye bøger.

Rummelig og tolerant

Ifølge biblioteket vil der blive indkøbt massevis af bøger, som passer til de enkelte institutioner og deres børn. Det er bøger, som kan danne brobygning for overgangen mellem de ældste børnehavebørn og mødet med skolen. Det er ligeledes bøger, der omhandler værdier, rummelighed, plads til forskellighed og tolerance - heriblandt rim og remser samt begrebsforståelse til de institutioner, hvor der er flere tosprogede børn.

- Derudover vil gode højtlæsningsbøger, eventyrer og bøger med kendte børnebogsfigurer naturligvis også komme på indkøbslisten til glæde for både store og små, lyder det fra Gitte Hjort.