Vidne: 38-årig kørte ind i kvinde med over 100 kilometer i timen

38-årig mand fra Blåhøj blev fængslet efter grundlovsforhør. Han erkendte at have kørt bilen, der påkørte 52-årig kvinde og han erkendte at have været fuld

Udgivet:15. marts 2018, 15.25

Læsetid:1 minut

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk
Adam Haff
Journalist| haff@midtjyllandsavis.dk
Adam Haff
Journalist| haff@midtjyllandsavis.dk

Journalist

Se artikler af Adam Haff

Kvinden blev dræbt ved ulykken. Hendes bil, der holdt stille på A13 ved Thorning for at svinge til venstre ved Aalborgvej 61, blev ramt så hårdt af den 38-årige, at hun blev slynget ud af bilen.

Ved grundlovsforhøret torsdag eftermiddag i byretten i Viborg fortalte en lastbilchafffør, der så ulykken, at han vurderede, at den 38-årige kørte mellem 120 og 130 kilometer i timen.

Den vurdering understøttes af politiets teknikere.

På sin vej mod Thorning havde han kørt stærkt og flere gange overhalet. Lastbilchaufføren bemærkede, at den 38-årige ikke gjorde noget for at bremse eller undvige inden sammenstødet med den 52-årige ved Thorning.

Den 38-årige mand har tidligere fået frakendt føreretten frem til 2024.

Han har desuden tre andre færdselssager kørende i retssystemet lige nu.

Den 38-årige erkendte at have kørt bilen. Med ved retsmødet erkendte han ikke uagtsomt manddrab. Han rystede i retslokalet og var i det hele taget meget påvirket af situationen.

Han erkendte at have drukket før bilkørslen. Hans promille var målt med alkometer to gange og her vistes der en promille på henholdsvis 1,98 og 2,65.

Begge tal er meget høje.

Den 38-årige er stadig sigtet for at have begået narkokørsel også.

Han blev fængslet af retten af hensyn til retshåndhævelsen.

Han blev fængslet frem til den 11. april.