Nekrolog: Hun var som en fisk i vandet ved bridgebordet

Malle Jensen passede hus, syede i familievirksomheden Ikast Silkevæveri, elskede bridge og rejser til blandt andet Florida

27. maj 2020, 06.18

Malle Jensen på sin 90 års fødselsdag. Foto: Privat

NEKROLOG Amalie Jensen sov stille ind natten til lørdag i sit hjem i Rolighedsparken i Ikast – en måned før sin 95 års fødselsdag.

Amalie - eller Malle, som var hendes kaldenavn blandt både familie og venner - Jensen var ældste barn i en søskendeflok på fem, men havde sin barndom hos sine bedsteforældre i Ejstrupholm.

Ved konfirmationsalderen flyttede hun hjem til familien på gården i Frølund, og efter afsluttet skolegang fik hun uddannelse som frisør i Herning.

Kun 18 år gammel blev hun gift med slagter Tage Jensen i 1944, og parret overtog svigerforældrenes slagterforretning i det gamle Bredgade 56 i Ikast.

Tid til forandring

To år efter krigen var det atter tid til forandring.

Dels nedkom Malle Jensen med familiens førstfødte, og dels etablerede Tage Jensen sammen med broderen Jens Ejvind Jensen Ikast Silkevæveri, som blev en af egnens største tekstilvirksomheder med speciale i metervarer og blonder og i mindre omfang færdigvarer.

I perioden fra 1947 til 1959 fik parret i alt tre børn, og ud over at passe hjemmet, tog Malle Jensen også del i syningen på fabrikken.

Fabrikken blev afviklet i 1978, og Malle Jensen havde den store sorg at miste sin mand allerede i 1987. Men hun var født med et lyst sind og fik livet til at gå videre på en positiv måde, som drot i en familie med tre børn, tre svigerbørn, seks børnebørn og ved sin død 12 oldebørn.

Malle Jensen havde det meste af sin familie samlet omkring sig i det midtjyske og modtog hyppige besøg – gennem mange år i rækkehuset på Park Allé, siden i beskyttet bolig i Midtjyden, og det sidste halve års tid i Rolighedsparken, hvor kræfterne langsomt ebbede ud.

Elskede bridge

Malle Jensen var et varmt, hjælpsomt og samtidig meget omsorgsfuldt og socialt menneske. Hun var som en fisk i vandet i diverse bridgeklubber, og hun elskede dette kortspil til det sidste, selvom det kom til at knibe lidt med synet.

Tidligere var hun aktiv i Ikast Golf Klub og sågar på hesteryg i Ikast Rideklub, men så er vi ganske vist nogle år tilbage.

Fra sin tid i slagterforretningen havde hun lært madlavningens ædle kunst på den gode gammeldags facon, og det skete aldrig, at de mange i besøgende i det gæstfrie hjem gik sultne hjem i seng.

Florida var favoritten

Selvom Malle Jensen ikke havde den store skolemæssige uddannelse og kun havde lært sproget jysk, var hun meget internationalt orienteret. Blandt andet via en udvekslingsstudent fra USA, som familien har bevaret kontakt til og kommunikation med i mere end et halvt århundrede. Og kendskabet til USA gav også mod på mange rejser såvel i Europa som til Amerika, hvor Florida har favoritdestinationen over alle.

Familien købte i begyndelsen af 1960’erne sommerhus ved Fjellerup på Djurslands nordkyst, og huset har været omdrejningspunkt for familiens sommeraktiviteter i snart 60 år. Det ejes i dag af den yngste søn.

Malle Jensen bisættes fra Fonnesbæk Kirke pinselørdag, og hun har besluttet at hendes aske skal spredes over Kattegat ud for hendes elskede Fjellerup.

Hun efterlader sig sønnen Niels Ole, der trådte i den familiære tekstile løbebane, samt Mariane Kempel og Kjeld Skov, der begge er uddannede jurister.