Too Good To Go: Føtex Ikast opruster i kampen mod madspild

Overskudsmad til nedsat pris, bæredygtighed og mindre madspild. Føtex Ikast indgår nu et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go

Udgivet:10. september 2021, 14.51

Læsetid:2 minutter

Henrik Knudsen kan stolt præsentere et nyt samarbejde med madspildsappen To Good To Go. Foto: Flemming Hansen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

2 år siden

MADSPILD Nu kan borgerne i Ikast og omegn handle billigere med mere hensyn til bæredygtighed i Føtex. Sådan lyder det fra varehuschef i Føtex Ikast, Henrik Knudsen.

I samarbejde med madspildsaktøren Too Good To Go går Føtex Ikast til kamp mod madspild og lancerer dermed tre forskellige lykkeposer med overskudsmad til nedsat pris. Samarbejdet forventes at reducere dagligvarekædens samlede madspild med cirka fire tons årligt til at begynde med.

Fra denne uge vil handlende i Føtex således blive mødt af et nyt koncept i varehuset.

- Konceptet skal gøre indkøbsturen billigere og gør det samtidig en smule nemmere for de handlende at tage mere hensyn til bæredygtighed i deres vaner og forbrug, lyder det fra varehuschef Henrik Knudsen.

Samarbejdet skal sikre, at overskudsmaden i Føtex havner på ikastboernes tallerkener i stedet for skraldespanden. I gennemsnit forventer Føtex at reducere hver enkelt butiks madspild med cirka 10.000 kg. CO2-ækvivalenter om året. Det svarer sammenlagt til 4.370 flyrejser fra København til London for hele kæden.

Danskerne er vilde med overskudsmad

Den landsdækkende lancering af samarbejdet sker efter et vellykket pilotprojekt i syv udvalgte Føtex-varehuse. Her har man på tre måneder reddet mere end 3.400 måltider. Og den gode begyndelse er måske ikke så overraskende.

- En undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Føtex viser nemlig, at danskerne er vilde med at redde overskudsmad. Tallene viser blandt andet, at seks ud af ti danskere altid eller ofte benytter sig af tilbud, hvor fødevarer er sat ned i pris, fordi holdbarheden er kort. Og det er et indkøbsmønster, man gerne vil bakke op om i Føtex Ikast, fortæller Henrik Knudsen.

Han tilføjer videre, at ved udgangen af 2019 havde Føtex halveret mængden af madspild fra landets varehuse. Nu hæver man ambitionerne og stiler mod en reduktion på 75 procent inden 2030.

- Kunderne kan vælge mellem tre forskellige lykkeposer fra grøntafdelingen, bageren og øvrige afdelinger. Der vil i gennemsnit blive udbudt 10-12 lykkeposer dagligt i hvert varehus, som bestilles via Too Good To Go’s app. Antallet af kategorier og antal lykkeposer vil løbende blive opjusteret, siger Henrik Knudsen.