Populært koncept vendt tilbage trods corona: Morgensang og sammenhold i det fri

Glæden var stor i sidste uge, da Morgensang genåbnede

19. maj 2021, 06.31

Det var fint besøgt til arrangmentet, som fandt sted sammen med Grønneparken. Derfor havde flere beboere fået lov til at sidde indenfor, mens de øvrige deltagere udefra tog plads i regnen. Foto: Tom Laursen

FÆLLESSANG Smilet vokser, og øjnene bliver klare, mens hun nærmer sig versets sidste strofe.

Marianne Mide Michelsen har ventet på dette sekund i over et år. Ventet på at synge igen, ventet på at mærke et fællesskab og på at flyde i ét sammen med andre.

»Vi har luft i vore lunger. Hænder, øjne, ører, tunger. Levende og glade unger. Denne morgens mulighed.«

En ny start

Det er netop, hvad denne onsdag morgen er: fyldt med muligheder. For første gang siden coronanedlukningen bliver Morgensang med Bente Busk på Ikast Bibliotek gennemført. Som noget nyt i det fri på grund af coronapandemiens fortsatte tag i vores liv, men det gør bestemt ingenting, understreger Marianne Mide Michelsen.

Hun synger til dagligt i kor og kalder det at synge for en vigtig del af sit liv.

- Det er jo nærmest første gang i et år, at jeg har sunget. Koret har været lukket ned, fællessangene har været lukket ned, så for mig er det en ny start og en meget stor oplevelse at være her i dag, fortæller Marianne Mide Michelsen, som til dagligt bor i Ikast.

Lyset venter lige om hjørnet

Bente Busk gør klar til at se længere ud - væk fra nedlukninger og restriktioner og ind i sommeren med »Danmark, nu blunder den lyse nat«.

Mens regnen står ned få centimeter fra Marianne Mide Michelsens stol, kan sommeren og mere håbefulde tider synes langt væk.

Men det hele venter lige om hjørnet, og for deltagerne er morgenens halve time med sang ikke blot fornøjelse.

Det er begyndelsen på afslutningen af en hård tid med pandemi, afsavn og ensomhed.

- Jeg kan mærke det helt ned i maven, når vi synger sammen. Der sker noget, og jeg kan mærke det sammenhold, som vi har været så langt fra i over et år, lyder det fra Marianne Mide Michelsen.

Hun smiler for sig selv og falder håbefuldt tilbage til verset med tanke på den tid, der venter lige om hjørnet:

»Byger, som går og kommer, -

det er den danske sommer.

Pigernes latter og lyse hår,

leg, som får aldrig ende,

øjnene blå som vand i vår -

mildt om et evigt Danmark spår,

sol over grønne sletter,

lykke og lyse nætter.«

Bente Busk har forsøgt ad flere omgange at få Morgensang-konceptet op at stå igen, men hver gang har den tidligere Bakkehus-leder måttet erkende, at coronapandemien ikke har gjort det muligt. Det er fortsat ikke muligt at synge indenfor, så nu foregår Morgensang i det fri frem til sommerferien. Foto: Tom Laursen