Fødselsdag: Et liv med tangenter og musik

Tidligere musiklærer Hanna Christiansen fyldte i går 75 år

Udgivet:16. juni 2022, 11.50

Læsetid:2 minutter

Hanna Christiansen har fortsat altid gang i en lang række aktiviteter, og det er vigtigt, mener gårsdagens fødselar. Foto: Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

FØDSELSDAG Freude shöner götterfunken...En digital og pivfalsk version af Beethovens kendte melodi toner gennem hoveddøren efter et tryk på ringklokken, når man ringer på hos den tidligere musiklærer Hanna Christiansen i Ikast.

Hun lukker op og inviterer indenfor i privaten, hvor et flygel har fået en hædersplads midt i alrummet, og igen vidner om, at musikken fylder i parcelhuset

I går 14. juni fyldte Hanna Christiansen 75 år, og har som ringklokken også antyder, fortsat et liv fyldt med musik.

Tilbage i 2015 gik hun officielt på pension fra jobbet på Ikast-Brande Gymnasium, men er fortsat dybt engageret i det lokale musikliv, som hun har været det, siden hun i 1973 sammen med sin mand Aage kom til Ikast.

Et kæmpe aftryk

Utallige er de musicals, som parret sammen har sat op på gymnasiet. Dertil kommer deres engagement i en række lokale kor - herunder Den totale Dekadence, som de stadig står i spidsen for,

Hanna og Aage Christiansen er også med-initiativtagere til den populære årlige konkurrence for Unge Sangere, hvor Hanna Christiansen fortsat beviser, at hun kan noget helt specielt med korarbejde, med korarrangementer, der helt tilpasser sig korets formåenm, så det hele løfter sig til nye højder.

Hun er som en lokal Phillip faber, der har banket stemmeopvarmning og vejrtrækningsøvelser ind som grundviden hos de mange musikelever, der har modtaget undervisning på det lokale gymnasium.

Elever som hun åbenhjertig kalder »sine børn« og glædeligt tager rundt og besøger. Om det er i små teaterforestillinger eller store operascener, så holder hun øje som en hønemor, der vogter sine kyllinger.

Hanna Christiansen er oprindeligt fra Stensballe ved Horsens og fik som 10-årig sit første klaver og fandt hurtigt ud af, at det med musikken var noget, hun både mestrede og var god til.

I dag nyder hun muligheden for at holde fast i det musikalske arbejde, men også at have tid til de tre voksne børn, svigerbørn og seks børnebørn. Hun er også ferm med et sæt strikkepinde og løser gerne krydsord.

Det handler om at holde sig i gang. Hanna Christiansen håber nemlig at følge i fodsporet på den folkekære Lise Nørgaard, med hvem hun deler fødselsdagen med. Hun fyldte 105 år 14. juni.