Vilde Bestseller-planer: Vil åbne 120 nye Only-butikker

Selskabet Bestseller Retail Europe kommer ud med plus på 316 millioner og offensive planer for europæisk vækst

Udgivet:11. december 2019, 13.18

Læsetid:2 minutter

Bestseller Retail Europe har 730 butikker fordelt i 14 europæiske lande, og heraf ligger de 78 i Danmark. Foto: PR-foto

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2003. Blev redaktør på Herning-redaktionen i 2022 og har tidligere været en årrække på avisens erhvervsredaktion
Se flere artikler af Brian Kjær Andersen

3 år siden

Modetøj Modetøjskoncernen Bestseller A/S offentliggjorde for nyligt et samlet overskud før skat 2,8 milliarder kroner i seneste årsregnskab.

Koncernen består af 20 tøjmærker, og her er kvindemærket Only bestemt et af flagskibene. Det bekræftes af regnskabet fra selskabet Bestseller Retail Europe, som ejer 730 Only-butikker i Europa. Overskuddet før skat landede på 316 millioner kroner ud af en omsætning på lige godt tre milliarder kroner.

I det forgangne år har Bestseller Retail Europe åbnet 145 nye butikker. I det nye regnskabsår kommer man igen over 100 butiksåbninger, oplyser Finn Poulsen fra Herning, der er direktør i Bestseller Retail Europe.

- I det igangværende regnskabsår planlægger vi 120 nye butiksåbninger, som dog bliver etableret i større og mere dominerende lokaler. Samlet set åbner vi i år færre butikker - men flere kvadratmeter. For at sikre sundere drift og for at styrke vores nøgletal mod en udfordrende fremtid har vi valgt at lukke 25 butikker i 2020, siger Finn Poulsen i en pressemeddelelse.

De 730 Only-butikker er fordelt på 14 lande, og i Danmark driver selskabet aktuelt 78 butikker.

Stolt og lykkelig

Direktøren glæder sig over det netop offentliggjorte regnskab, som er rekordår for fjerde år i træk.

- Jeg er stolt og lykkelig over, at vi i et særdeles turbulent marked og en tid præget af hård konkurrence kan modbevise, at der kun er krise og negativitet i markedet for retailselskaber af modetøj, udtaler Finn Poulsen.

Selskabet har tidligere favnet flere mærker, men besluttede for et par år siden at rette al fokus mod Only-mærket, og den fokusering afspejler sig ifølge Finn Poulsen i regnskabstallene.

- Vi formåede at holde omkostningerne i ro, herunder at få genforhandlet en række huslejekontrakter til lavere husleje. Vi har lukket flere tabsgivende butikker i årets løb, og den strategi vil også i 2019/20 være et vigtigt fokusområde, oplyser han.

For regnskabsåret 2019/20 forventer Bestseller Retail Europe et koncernresultat før skat i niveauet 360-380 millioner kroner.