Ikast Sogn ekstremt tæt på nedlukning: Disse skoler risikerer at lukke

På rådhuset i Ikast forbereder man sig i disse timer på en mulig sognenedlukning af kommunens største sogn. Nedlukning kan komme allerede i morgen, hvis smittetallene rykker sig bare et mulehår i den forkerte retning

22. april 2021, 13.52

Ikast Sogn står over for en mulig nedlukning i løbet af de kommende dage. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST - Vi ser med stor alvor og bekymring på situationen lige nu, lyder det fra kommunaldirektøren i Ikast-Brande Kommune, Flemming Storgaard.

Da torsdagens smittetal rullede ind, landede Ikast Sogn faretruende tæt på grænsen for sognenedlukning med et incidenstal på 394 og en positivprocent på 1,9.

Et sogn skal lukke, hvis der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere (incidenstal på 400 eller derover), der er 20 eller flere smittetilfælde i alt i de seneste syv dage og positivprocenten er på 2 procent eller mere.

Læs også
Endnu et påbud: Styrelse lukker for besøg på bosteder

- Vi forbereder os lige nu på, at vi med overvejende sandsynlighed kan ende med en sognenedlukning i morgen, siger Flemming Storgaard.

En sognenedlukning vil betyde, at samtlige skoler, foreninger og sportsklubber skal lukke ned, indtil sognet er under niveau for ét af de tre relevante parametre i syv dage i træk. Daginstitutioner er undtaget.

- Det er selvfølgelig superærgerligt, når vi lige har lukket samfundet op, at vi kan blive tvunget til at lukke ned igen, siger kommunaldirektøren.

Topembedsmændene på rådhuset er i løbende tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der i sidste ende er den myndighed, som træffer beslutning om sognenedlukningen.

- Styrelsen kan også beslutte, at liberale erhverv, butikker og spisesteder skal lukke ned. Det er ikke noget, vi som kommune har indflydelse på, siger Flemming Storgaard, der er glad for ikke selv at sidde med beslutningen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Disse skoler risikerer at lukke, hvis sognenedlukningen af Ikast Sogn bliver en realitet

Nordre Skole

Guldminen

Østre Skole

STU Ungdomsuddannelse

Ikast-Brande Ungdomscenter IUC

Stemmer dørklokker

Kommunen sætter nu ind med en række såkaldte »test-ambassadører« i gule veste, der skal oplyse om testmuligheder, regler for isolation og anden relevant corona-information.

- Vi sætter test-ambassadørerne ind i sognets tætbebyggede områder. Her vil de stemme dørklokker. De seneste 14 dage har vores boligsociale medarbejdere allerede lavet et stort stykke oplysningsarbejde i området omkring Stadion Allé og Sønderparken, siger Flemming Storgaard.

Ikast Sogn er kommunens største sogn med omkring 10.700 indbyggere.

Sognegrænsen er markeret med gult og dækker en stor del af Ikast by. Der bor knap 10.700 mennesker i Ikast Sogn. Foto: Sogn.dk