Lokal hovedsponsor til Julerock 2020

Andelskassen i Ikast har valgt at donere 22.000 kroner til afviklingen af Julerock i Bakkehuset 2. juledag

Udgivet:19. november 2020, 06.00

Læsetid:2 minutter

De glade modtagere af et hovedsponsorat på Julerock i Ikast, Torben Sørensen og Stephan Olesen (t.h.) fra bestyrelsen bag Ikast Musikliv, sammen med den glade giver, centerchef Ann Kongensgaard på vegne af Andelskassen i Ikast. Foto: Jette Aaes

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

IKAST Egentlig var folkene bag den traditionelle musikfestival i juni, Ikast Musikliv, i gang med at søge sponsorer om et forholdsvis overskuelig sponsorat til at afvikle Julerock i Bakkehuset. Musikarrangementet 2. juledag er skabt som plaster på såret for de mange, der havde set frem til endnu en udgave af Musikliv på plænen ved Bakkehuset. Og med det fromme juleønske, at Julerocken måske også kunne kompensere en smule for det underskud, de manglende indtægter fra sommerens aflyste festival har kostet.

- Da Musikliv blev aflyst i foråret, havde vi jo allerede investeret op mod 65.000 kroner i afviklingen. Blandt andet til annonceringen for at sælge billetter, siger Torben Sørensen, bestyrelsesmedlem og sponsoransvarlig i Ikast Musikliv.

Under alle omstændigheder ønskede Julerock at give de musikhungrende festivalfolk lidt lækkert rock at julehygge med.

Rækken af sponsorer var heldigvis positivt stemte. Og så var det, at en af dem vendte tilbage med det, Ikast Musik selv betegner som en tidlig julegave. Andelskassen, der også traditionelt har bakket op om sommer-musikfestivallen, vendte tilbage med det glade budskab: Banken bidrager med 22.000 kroner til Julerock i Bakkehuset.

- Vi har slet ikke selv tænkt i hovedsponsorat af hensyn til, at mange virksomheder selv er presset af coronakrisen. Derfor var det helt vildt stort for os at modtage beskeden fra Andelskassen, siger Stephan Olesen, formand og ansvarlig for musik booking i Ikast Musikliv.

Ingen slinger i julevalsen

Hos Ann Kongensgaard, centerchef i Andelskassen Ikast, var der ingen slinger i julevalsen:

- For os er det oplagt at støtte en lokal begivenhed som Julerock - og dermed Ikast Musikliv. Faktisk handler det om opbakning fra vores kunder, fordi Andelskassen med vores såkaldte lokallån donerer 1.000 kroner til lokale formål for hvert lån, der optages, Ann Kongensgaard.

Og hovedsponsoratet på de 22.000 kroner falder på et tørt sted. Siden beslutningen om et juleeventen blev taget i sensommeren, er coronareglerne både ændret og strammet op.

Det har allerede på forhånd givet udfordringer for mulighederne for Julerock’en. For eksempel er antallet af deltagere i Bakkehuset begrænset til 70 - siddende gæster. Et antal der med to bands, HMS Band og Rockpiloterne, også presser økonomien i Julerock.

- Andelskassen bidrag kompenserer i høj grad for de manglende entreindtægter, vi kigger ind i, med begræsningen på 70 gæster, siger Torben Sørensen.

De 70 billetter til Julerock bliver sat til salg på fredag som del af Black Friday-Week i Ikast.

- Salget foregår via vores website, og vi har lavet et system, der giver så mange som muligt chancen for at få fat i de begrænsede billetter. For eksempel kan man maksimalt købe fem billetter per person. Det er ikke et sponsor-arrangement, men en begivenhed for vores musikpublikummer, der har savnet musikoplevelser, siger Stephan Olesen.