Fængselsbetjentuddannelsen til kommunen

Udgivet:07. februar 2019, 12.05

Læsetid:1 minut

Af Henrik Kraglund byrådsmedlem, Fælleslisten

4 år siden

DEBAT Ikast-Brande Kommune savner i allerhøjeste grad uddannelsesinstitutioner. Derfor er det glædeligt at se, at den konservative folketingskandidat René Toft Hansen var hurtigt reagerende, da han blev opmærksom på, at der skal oprettes en ny skole til uddannelse af fængselsbetjente.

Ikast-Brande Kommune savner i allerhøjeste grad uddannelsesinstitutioner. Og her er muligheden for at få fængselsbetjentuddannelsen til kommunen meget kærkommen.

Behovet for fængselspersonale er stort og kan endda forventes at blive temmelig meget forøget, når Kriminalforsorgen snart overtager en række funktioner fra politiet. Så der er virkelig tale om en uddannelse med et (desværre) nok stadigt stigende behov for medarbejdere i tiden fremover. Og oven i købet er der tale om fysisk og mentalt robuste borgere, hvilket der bestemt heller ikke skal kimses ad!

Det vil være indlysende at placere denne uddannelse i kommunen - ikke mindst når vi i forvejen har et statsfængsel i kommunen.

Fælleslisten bakker helt og fuldt op om planen, som vil kunne betyde en større tilflytning til området og en forøget købekraft, som vil være til gavn for ikke mindst kommunens detailhandel.

Lad os håbe, at alle kommunens politiske partier bakker op om ideen og at partierne vil kunne have en tilstrækkelig stor landspolitisk indflydelse til at lande uddannelsen i kommunen.