Brande-elektriker springer ud som selvstændig

Midt under de hidtil hårdeste coronarestriktioner er 29-årige Jonas Tang Meiniche fra Brande sprunget ud som selvstændig elektriker

16. februar 2021, 13.43

29-årige Jonas Tang Meiniche har med virkning fra årsskiftet etableret sig som autoriseret el-installatør med sit firma Meiniche Teknik. Foto: Mikael Lund

BRANDE Jonas Tang Meiniche fra Brande ruller nu rundt i egen firmavogn med navnet »Meiniche Teknik« på siden. Han er nyudklækket selvstændig elektriker.

Sine kun 29 år til trods har han faktisk allerede tanket en hel del erfaring. Jonas Tang Meiniche, der oprindeligt er fra Engesvang, kom i lære som elektriker hos Midtjysk Elcenter i Ikast, hvor han blev udlært i 2012. Efterfølgende blev han ansat hos installatørfirmaet A. Søndergaard A/S i Brande, og sideløbende tog han fat på at uddanne sig til autoriseret elinstallatør.

Det foregik på deltid over tre år ved siden af fuldtidsjobbet, og uddannelsen består af i alt otte moduler, som alle afsluttes med en eksamen, som skal bestås. Udover det ugentlige skolebesøg i Århus gav det en masse hjemmearbejde, så det var en stor lettelse, da den sidste eksamen var i hus og autorisationen hjemme.

På trods af coronapandemien ser Jonas Meiniche tidspunktet som det helt rigtige at starte for sig selv på. Der er god efterspørgsel og generelt fuld gang i hele håndværkerbranchen, oplever han.

Noget af det, der især er stor efterspørgsel efter, er alarmer og videoovervågning, som kan være med til at skabe øget tryghed i hjemmet, men også intelligent boligstyring vinder mere og mere indpas, forklarer han videre.

Selvbygger

Sammen med sin hustru Rikke, som tidligere var ansat i Nordea i først Give og siden Brande, men nu er ansat i Handelsbankens lokale filial, flyttede Jonas fra Ikast til Brande i 2016 i et nybygget hus på Fyrrevænget på knap 200 kvadratmeter, som parret selv havde været med til at tegne. Jonas Tang Meiniche stod selv for byggeriet, og han er ikke sikker på, at det nødvendigvis var sidste gang; det kræver bare lige den helt rigtige byggegrund.

Parret har to sønner på halvandet og tre år, som går i henholdsvis dagpleje og børnehave, men det har ikke afholdt ham fra at gå solo i stedet for at vælge det sikre.

- Jeg synes, det er spændende og udfordrende at være selvstændig. Man har selv fingeren på pulsen, forklarer han. Desuden ser han det som en klar fordel for kunden, at det er den samme person, der har givet tilbud på opgaven, som også udfører den efterfølgende.

Første entreprise i hus

Helt konkret har Jonas Tang Meiniche sikret sig entreprisen på el-arbejdet i forbindelse med opførelsen af BM Invests kommende boliger på Nordlundvej, men han løser både opgaver for private og erhvervskunder. Og skulle antallet af opgaver overstige antallet af timer i døgnet, har han lavet en aftale med en lokal kollega, han kan trække på.

Jonas Tang Meiniche afviser imidlertid ikke, at det på lidt længere sigt kan blive aktuelt at ansætte en eller flere medarbejdere i firmaet, men der er han – efter halvanden måned som selvstændig – ikke helt nået til endnu.