Kniv og gaffel er et godt værn imod ensomhed

Ældre Sagen i Ikast håber på stort fremmøde af enlige til endnu et »Sammen med« på Hotel Medi i Ikast 3. oktober

Udgivet:15. september 2019, 18.21

Læsetid:2 minutter

Foto: Tom Laursen

4 år siden

Ikast Vi kender den alle sammen - ensomheden, der kan komme krybende i en stille stund eller fylde meget i hverdagen. Den kan være der hele tiden eller besøge os, når vi får tid til at tænke over tingene. Ifølge Ældre Sagen er der omkring 50.000 ældre i Danmark over 65 år, der føler sig ensomme i en sådan grad, at det påvirker deres hverdag.

At afhjælpe ensomhed har en høj prioritet i Ikast-afdelingen - også igennem et væld af andre arrangementer, som f.eks. Søndags Café og Suppeaftener. Derfor er afdelingen igen i år med i den landsomfattende kampagne Danmark spiser sammen, hvor Ældre Sagen arbejder sammen med en række andre organisationer og kommuner for at bekæmpe ensomhed.

Torsdag 3. oktober, er der således berammet et nyt, stort »Sammen med«-arrangement på Hotel Medi i Ikast.

Formand Hans Peder Nielsen håber på, at rigtig mange vil melde sig til. Sidste gang var der 110 deltagere.

I sagens natur er arrangementet først og fremmest for enlige, men par må også gerne tilmelde sig mod, at de tager en eller flere enlige med fra nabolaget, vennekredsen eller familien. Der er fjerde gang vi laver et sådan arrangement, og hver gang har deltagerne været meget begejstrede for en fantastisk aften i fællesskabet.

Med udgangspunkt i de erfaringer, der er høstet ved de tidligere arrangementer, er kniv og gaffel et af de bedste værn imod ensomhed, siger formanden.

Der bydes på en lækker tre retters menu med en genstand og kaffe til og levende musik til den efterfølgende svingom.

Det er Citrondrengen fra Give, der står for den musikalske underholdning. Bag navnet gemmer sig en ældre herre ved navn Kurt Pedersen, der har udgivet omkring en snes CD'er.

- Den nævnte cocktail burde være en stærk tilskyndelse til at trække enlige op fra sofaen og ud for at møde andre mennesker, siger Hans Peder Nielsen, der understreger, at det er nødvendigt at tilmelde sig senest 27. september til Kirsten Kalhøj.

I begrænset omfang vil vi kunne være behjælpelige med transport.

Medlemskab af Ældre Sagen er ikke en forudsætning for deltagelse.

Arrangementet er støttet af Ikast-Brande Kommune, Danmark Spiser Sammen, Lions Ikast og Ældre Sagen Ikast.