Pizza fra stenovn: - Der er smagen til forskel

Erfaren pizzabager åbner pizzeria i Østergade

Udgivet:11. januar 2023, 06.32

Læsetid:2 minutter

Cafer Celep har omkring 30 års erfaring i at bage pizzaer, så han ved nok, hvad han har med at gøre. Det er dog første gang, han prøver kræfter med en stenovn. Nu har han netop åbnet pizzeria i Østergade i Ikast. Foto: Linna Grøn

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST - Ta´ en kop kaffe eller saftevand, mens du venter!

Den skriftlige velkomst er ikke til at misforstå, og den bliver fulgt op af et smil, der fylder hele underansigtet hos 52-årige Cafer Celep, der står ved stenovnen i sit nyeste pizzeria.

Tilbage i september overtog han det tidligere Charlottes Pizzeria i Østergade.

- Siden da har jeg haft travlt med at renovere stedet, og der har været håndværkere i gang med at installere den autentiske stenovn, der kommer fra Italien, fortæller tyrkiske Cafer.

Han er en særdeles rutineret pizzabager og har blandt andet arbejdet i Pizzaekspressen og Botan i Herning, hvor han også har arbejdet i den mexicanske restaurant.

Senest har han arbejdet som køkkenchef i Dalle Valle i Holstebro, inden han altså fik muligheden for at blive selvstændig i Ikast.

- Forinden havde jeg erfaret, at der ikke var et pizzeria med stenovn i Ikast, siger Cafer, der solgte sin første stenovnspizza i Ikast den første dag i det nye år.

- Det er først og fremmest smagen, der gør forskellen på at bage en pizza i en almindelig ovn og en stenovn. Det kan sammenligned med en gasgrill og så en grill med trækul, forklarer Cafer.

Stort menukort

Stenovnen, der koster omkring 150.000 kroner, varmes op som en almindelig pejseovn og er klar til at blive taget i brug, når temperaturen kommer op på de omkring 300 grader.

- Det er naturligvis vanskeligere at styre temperaturen end i en almindelig ovn, men resultatet er det hele værd, fastslår Ikasts ny pizzabager.

Cafer Celep kom til Danmark i 1991 og havde forskellige job i restaurationsbranchen, indtil 1993, hvor han fik arbejde i det første pizzeria. Det skete i Lyngby. Han flyttede siden med sin familie til det midtjyske og har efter eget udsagn omkring 30 års erfaring i at bage pizzaer.

Der er 28 af slagsen at vælge imellem hos Ikast Stenovn Pizza, og mange af dem er opkaldt efter betydende byer. Selvfølgelig også Ikast-pizzaen, der består af kebab, løg dressing og chili.

Hvis man ikke lige er til pizza, rummer menukortet mange andre fristelser. Der er grillretter som kylling med pommes frites og burgere, men der er også pastaretter samt tyrkiske specialiteter, og det er her, man finder Cafer Celeps yndlingsret.

En såkaldt Ankara-specialitet, der består af salat, ost, tomater, agurk, æg og guacamole.

- Jeg skal have tilknyttet en telefonpige til pizzeriaet, og så håber jeg på at kunne ansætte to pizzabagere. Det bliver i starten på prøve for at se, om de mestrer teknikken med stenovnen, siger den nye pizzaejer i Ikast.