Leg med vand i religionens tegn

Børn fra Ikast og Isenvad skoler deltager i denne uge i projekt »Bibelvand«

Udgivet:13. juni 2016, 09.47

Læsetid:3 minutter

Der blev lavet små skibe til børnene, der kunne sejle i små vandbassiner. ? Foto: Sofie Helene Grue

7 år siden

Ikast Fonnesbæk og Ikast Kirker i Ikast og 1. og 2. klassere i Isenvad og Ikast har de seneste dage haft et skole-kirkeprojekt.

Dette år er temaet for projektet »Bibelvand«.

- Børnene har fået undervisningsmateriale udleveret på skolerne. Det har blandt andet bestået af salmer og fem bibelfortællinger, hvor det centrale element er vand, fortæller Tina Bøcher, der er sognemedhjælper i Fonnesbæk Kirke. Projektet er arrangeret af de to sorgnemedhjælpere i Ikast og Fonnesbæk Kirke Britta Hald Vestergård og Tina Bøcher.

Blå bølger af plastik

Børnene, der besøgte Fonnesbæk og Ikast Kirker, skulle begynde dagen med at deltage i bibelstykker, hvor hver af de fem bibelfortællinger blev vist.

- Børnene sad i blå plastposter og skulle spille Nilen, Jordanfloden og så videre. De skulle både lave bølger og ligge stille, fortæller Tina Bøcher.

Stilheden i kirkerummet vidner om børnenes interesse, mener Tina Bøcher.

- De har været så optaget af fortællingerne. Når man tænker på, at det er en hel time, de har siddet i blå plastikposer, er det ret imponerende, siger hun og smiler.

Hoppekirken

Efter dagens bibelfortællinger var det tid til flere forskellige aktiviteter, hvor vand indgik. Der blev både lavet små skibe, vandstafetter og talt om, hvad man bruger vand til i kristendommen inde ved døbefonden.

Men dagens helt store attraktion var den nye Hoppekirke, som Fonnesbæk Kirkes sorgnemedhjælper har været initiativtager til.

- Der er flere af børnene, der knap har kunnet vente på at få lov til at prøve vores nye Hoppekirke, siger Tina Bøcher.

Hoppekirken er blevet støttet af Folkekirkens udviklingsfond.

- Vi har fået den lavet for at synliggøre kirken mere i bybilledet. Den skal samtidig vise børn, at kirken er et spændende og sjovt sted at være, fortæller Tina Bøcher.

Hoppekirken kan blive lånt ud til alle kirker i Danmark, der har lyst til at benytte sig af den.

- Den må dog kun lånes ud til menighedråd og kirker, siger Tina Bøcher.

Der var danmarkspræmiere, da den første hoppekirke i landet blev præsenteret til Bibelvandsdagen i går . Foto: Sofie Helene Grue
Børnene vidste godt, hvad man bruger vand til i kirken. Til at døbe. Foto: Sofie Helene Grue
Arrangementet blev holdt i både Ikast og Fonnesbæk Kirker. ? Foto: Thomas Vang Nielsen