Serbisk og sønderjysk besøg på MCH Arena

FC Midtjylland møder Røde Stjerne i morgen aften og SønderjyskE søndag på MCH Arena

Udgivet:20. oktober 2021, 14.13

Læsetid:2 minutter

Marrony (t.v.) - her mod FC Nordsjælland i søndags - kan få en nøglerolle i de kommende kampe. Angrebskollegaen og landsmanden Júnior Brumado er nemlig skadet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Der er serbisk og sønderjysk besøg til FC Midtjylland i denne uge, der byder på både Europa League-bold og Superliga-dyst på MCH Arena.

I morgen aften spiller »ulvene« sæsonens tredje gruppekamp i Europa League-gruppespillet, hvor serbiske Røde Stjerne er modstanderen, og allerede søndag er SønderjyskE gæst i Herning.

FCM-mandskabet fik en blandet optakt til de kommende opgaver i Europa og den hjemlige liga.

FC Midtjylland hentede sidste søndag 2-2 ude mod FC Nordsjælland efter, at førerholdet var nede med 0-2 efter blot en halv time. Den dårlige første halvleg, hvor Bo Henriksens tropper var i store problemer, blev dog vendt til opmuntring, da Júnior Brumado og indskiftede Victor Lind scorede sørgede for scoringerne og dermed det ene point i Farum.

En bet var dog, at topscorer Brumado udgik med en ankelskade mod FC Nordsjælland. Den brasilianske angriber ventes nu ude i nogle uger.

- Jeg er glad for, at vi viste, at vi kan komme tilbage - og at vi ikke blev kyst og fuldstændig smeltede sammen. Og ét point er altså også vigtigt på den lange bane, mener Erik Sviatchenko, anfører for FC Midtjylland, efter den underholdende pointdeling mod FC Nordsjælland.

Skal hente point

I torsdagens Europa League-opgør kommer Røde Stjerne til det midtjyske som gruppens etter via to sejre i serbernes to kampe mod Braga og Ludogorets.

I samme tabel har FCM’erne blot hentet ét point i to kampe. Dermed skal »ulvene« som udgangspunkt vinde mindst den ene af de to kampe mod Røde Stjerne for at gøre sig forhåbninger om slutte som nummer to, der avancerer til næste runde.

Efter duellen mod Røde Stjerne venter hjemmekampen mod Braga, udekampen i Beograd mod Røde Stjerne samt udekampen mod bulgarske Ludogorets, der forleden hentede 1-1 på MCH Arena.

Samtidig skal FC Midtjylland holde et øje på Superligaen. Søndag gælder det hjemmeopgøret mod SønderjysKE. De kommende gæster hentede ganske vist 1-1 hjemme mod FC København i den seneste weekend, men sønderjyderne er presset i bunden af rækken, hvor de er nummer 11 ud af rækkens 12 hold. Og SønderjyskE har blot hentet 9 point i 12 kampe.

Til sammenligning er »ulvene« nummer et i stillingen, hvor det er blevet til 28 point i 12 kampe. Det er tre point bedre end FCK på andenpladsen.