Vin-festival bød på mange forskellige smagsoplevelser

Ottende udgave af Ikast Vinfestival bød på nye måder at forkæle sanserne

Udgivet:07. oktober 2019, 08.27

Læsetid:3 minutter

Ikast Vinfestival bød på specialiteter fra mange forskellige vinproducerende lande. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

4 år siden

Ikast »Lækker«, »blød og afrundet smag«, »fin syrebalance«, »nej så hellere en Mokaï«.

Smagsmulighederne var mange til den ottende udgave af Ikast Vinfestival i Strøgcentret. Ligeså var antallet af gæster og deres personlige vurderinger af de forskellige fristelser.

- Vi har både fredagsmarked og vinfestival samtidig, så der er endnu mere aktivitet. Det virker godt, sagde Jan Birk Knudsen, chef for Vores Ikast.

Der var smagsprøver på vine fra alverdens lande, og selv om det var en vinfestival, blev der også budt på blandt andet øl, whisky og gin.

Det blev suppleret med lakrids, chokolade, ost, krydderier, brændte mandler, honning, pølser, fisk, frugt og kunsthåndværk i markedsboderne.

Ny købmand i byen

En af udstillerne forstod at fange gæsternes blikke med stakke af orange vinkasser.

Det var købmand Søren Christensen, der i februar overtog ledelsen af Løvbjerg i Ikast.

- Løvbjerg har ikke tidligere deltaget i vinfestivalen, men jeg brænder for vin, så jeg tænkte, at her var en god mulighed for at vise nogle af vores varer. Jeg har valgt at gøre det enkelt med spansk, italiensk og fransk, forklarede købmanden og præsenterede indholdet af de orange kasser.

- Det er Ramon Roqueta. En prisbillig sag fra Spanien.

De andre to vine var i mere neutrale indpakninger.

- Her er en Anne Pichon Sauvage. En fransk vin med stil og kraft, som stadig er blød og rund, og til sidst har jeg medbragt Gran Appasso Collezione, som er en bulderbasse fra Syditalien. Det er en kraftfuld vin, som trods sin høje alkoholprocent på 16, stadig har en fin balance, forklarede Søren Christensen fra Løvbjerg.

Smagen af Peru

En anden ny deltager ved Ikast Vinfestival var Taste of Perú, hvor man blandt andet kunne stifte bekendtskab med Gin'ca, der er en Peruviansk gin, hvis navn spiller på landets fortid som hjemland for Inkaerne.

- Det er godt at være med her, sagde Carolina Nava med en accent der afslører forbindelsen til Sydamerika, selv om adressen nu er i Them.

- Jeg var med til fødevaremarked på torvet i august, og der blev jeg opfordret til at være med her. Det valgte jeg at sige ja til, for vinfestival er en god måde til at få eksponeret min virksomhed, forklarede hun.

Vi har ladet bilen stå

Tre herrer stod ved boden og så yderst tilfredse ud med den gin, de netop havde smagt.

- Jeg har været med til vinfestival alle otte år. Det er hyggeligt, man møder en masse folk og får smagt meget forskelligt, sagde Bjarne Fenger

- Det er et godt koncept. Det er en god måde at bruge det overdækkede strøg på, lød det fra Poul Heine.

- Vi har alle ladet bilen stå derhjemme. Det kan måske godt blive nødvendigt, lød det fra Jørn Carlsen, inden de tre kastede sig ud i at smage en Pisco, som er Perus svar på Rød Aalborg.

Den ottende udgave af Ikast Vinfestival lå samtidig med fredagsmarked, og det gav ekstra mange muligheder til at forkæle sanserne. Foto: Flemming Hansen
Søren Christensen (t.h.) overtog i februar ledelsen af Løvbjerg i Ikast, og som inkarneret vinentusiast var han ikke i tvivl om, at Løvbjerg skulle være repræsenteret ved vinfestivalen for første gang. Foto: Flemming Hansen
Ved at køb af billet til Ikast Vinfestival fulgte en praktisk »vinglas-holder« til at hænge om halsen, samt et glas, der kunne fyldes med smagsprøver ad libitum. Foto: Flemming Hansen