Højtid for traditioner

Borgmesteren tændte juletræet og julestemningen flyttede ind i Strøgcentret

1. december 2021, 13.42

Den nye vaffelfar Hartmut Wehmeier i fuld gang ved panderne i Lions Clubs julebod i Strøgcentret.

IKAST Julen har for alvor ramt i Ikast. December er højtidens højtid, hvor overflødighedshornet af traditioner vælter frem af gemmerne.

Fredag eftermiddag, da tusmørket så småt havde ramt torvet blev borgmester Ib Lauritsen hejst højt til vejrs - som traditionen jo foreskriver. Med et godt overblik og ikke mindst en ganske vidtrækkende mikrofon kunne han fra højderne dirigere alle børn og formentlig også barnlige sjæle til at tage del i nedtællingen til, at der skulle komme lys på det store juletræ midt på torvet.

Rundt omkring var der allerede pyntet godt op med lyskæder i træer og lygtepæle.

Og som det sig også hør og bør, var der dækket op til julefest med hornmusik og julesang. Lone Rasmussen havde fået en lige så god en mikrofon og havde ingen problemer med at synge hele torvet op med sin acapella version af klassikeren: Højt fra træets grønne top. Julemanden skuttede sig i varmen under Strøgcentrets glastag, men havde heldigvis allieret sig med en række gule refleksklædte alfer, der havde placeret sig strategisk rundt om hele torvet, så ingen behøvede at stimle unødvendigt sammen i en tid, hvor vi igen bør holde afstand.

Over 1000 slikposer skiftede hænder, inden familierne tog turen ned igennem Strøgcentret, der meget passede var sort af mennesker på en Black friday, hvor butikkerne havde masser af gode tilbud.

Julemanden og hans kone var klar med lyttende ører og det obligatoriske hverdagsglimt på forældrenes telefon.

Lions Club var på plads med vaffelpanderne og tombolaen, hvor numrene hurtigt fik ben at gå på.

De frivillige »løver« holdt, som butikkerne, åben både lørdag og søndag

Blandt andet den nyuddannet »Vaffelfar« Hartmut Wehmeier. der var ganske tilfreds ud med sine nye kompetencer.

Den søde tand blev også tilgodeset søndag, hvor børnene blev inviteret indenfor i honningkageværkestedet og fik mulighed for at dekorere sin helt egne honningkager.

Musikken var også på plads. Lørdag var det Helene Bak, der lod fingrene danse på tangenterne. Blandt med sin sang »Eyes on the road«.

Måske med et skjult budskab om at være opmærksom på hinanden og til stede i dét, vi foretager os. En påmindelse, som kan være værd at tage frem, nu hvor landet igen er ramt af restriktioner.

Søndag bød på lokal korsang anført af tidligere gymnasielærer Aage Christiansen og Den Totale Dekadence gået på »scenen«, Vores Ikasts chef Jan Knudsen ser tilbage på en god start på julemåneden.

Det er tydeligt, at han er taknemmelig for opbakningen.

- Det er rigtig dejligt med så fin en opbakning fra tilhørerne, og det er skønt, at byen bakker op, lyder det fra en tilfreds Vores Ikast-chef, som nu ser frem til byens store satsning, Julemarkedet, som åbner på torsdag på Torvet.

Borgmesteren er hejst op til en udsigt på torvet: Højt fra træets grønne top. Foto: Tom Laursen
Helene Bak underholder i Strøgcentret.
Lone Rasmussen synger ved juletræstændingen på torvet.