Bestsellers bedste år nogensinde: Overskud på 4,6 milliarder

Modegiganten fra Brande præsenterer det største overskud i firmaets historie. Pengene går til investeringer og en markant bonus til medarbejderne

Udgivet:08. oktober 2021, 10.29

Læsetid:2 minutter

Bestsellers har netop præsenteret det største overskud nogensinde, efter sidste regnskabsårs overskud var faldet med 72 procent. Foto: PR-foto

2 år siden

REGNSKAB Overskuddet fra regnskabsåret 2020/2021 er det største, Bestseller nogensinde har haft. Resultatet før skat lyder på 4,6 milliarder kroner, mens omsætningen på knap 13 milliarder kroner fra sidste år er steget med ni procent.

- Det er et resultat, vi kan være tilfredse med. Det er også et resultat, der er bedre, end vi havde forventet eller turde håbe på. Det har været et bemærkelsesværdigt år, som har overrasket mange inklusive os selv. Vi er taknemmelige for, at vi er, hvor vi er nu, udtaler Anders Holch Povlsen, Bestsellers ejer og administrerende direktør.

Prioriterer innovation

Sidste år faldt Bestsellers overskud med 72 procent på grund af corona-pandemien og nedlukninger verden over. Forbedringerne i regnskabsåret i år viser ifølge koncernen selv, at Bestseller har været i stand til at fortsætte den kurs, mode-giganten fra Brande var på inden pandemiens udbrud.

- Vi kan se, at vi har været i stand til at tilpasse os de udfordringer, vi har mødt, og vi har været i stand til at få det meste ud af de rigtige beslutninger, vi har taget på vejen. Jeg er imponeret af mine kollegaers præstationer og den måde alle har bragt vores værdier til live, og at vi har leveret gennem et ekstraordinært år, hvor vi har været talentfulde, strategiske og ydmyge. Men vi har også haft et snert af held, som vi ikke vil underspille, lyder det fra Anders Holch Povlsen.

I de seneste år har Bestseller investeret i forskellige strategiske initiativer på grund af den hastige digitale udvikling i modeindustrien med eksempelvis e-handel.

Ifølge Bestseller har de gennem pandemien fortsat prioriteret innovation og har blandt andet udviklet nye digitale salgskanaler.

Den udvikling vil Bestseller fortsætte med.

- Vi har forsøgt at være den bedste kunde for vores egne leverandører og den bedste leverandør til vores kunder, hvilket er og skal være en definerende prioritet for os. Med vores investeringer er vi lykkes i at komme endnu tættere på vores kunder og partnere, og vi vil vedligeholde og fortsat øge det fokus, udtaler Anders Holch Povlsen.

Millioner til medarbejdere

Rekordåret betyder, at Bestseller har valgt at belønne sine medarbejdere. Torsdag kom det frem, at 17.000 ansatte i Bestseller får en ekstra månedsløn i bonus for deres arbejde.

Det samlede beløb for medarbejder-bonusser løber op i 300 millioner kroner.

- Det har været en fælles indsats, hvor alle har medvirket til at gøre en forskel i det seneste år. Derfor får alle kolleger en anerkendelse - uanset om man er designer, butiksansat, IT-ekspert eller arbejder med logistik. Alle har del i det, vi har leveret i en helt ekstraordinær periode, og det vil vi gerne hylde, lyder det fra Anders Holch Povlsen.