Ikast-Bo fejrer 40 år på jobbet

Direktør B. Bo Jensen er som tredje generation på Strøget 40 i fuld gang med at arrangere sit seniorliv med plads til arbejde og aktiv fritid

Udgivet:03. marts 2021, 08.48

Læsetid:5 minutter

Bernhard Bo Jensen har i 40 år været en del af ledelsen i familievirksomheden på Strøget 38-40, hvor både hans farfar Bernhard Jensen og far Preben Jensen har drevet bogtrykkeri.

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Han er opvokset i Ikast, har byen under huden og uldjydeblod i årene. Bernhard Bo Jensen er navnet på Ikast-Bo’en, der i 40 år har siddet i chefstolen i kommunikationshuset på Strøget 40, hvor hans far Preben Jensen, og før ham farfar Bernhard Jensen stod i spidsen for en virksomhed, der i Bo Jensens fire årtier har gennemgået stor udvikling og en lang række af knopskydninger fra matriklen i centrum af Ikast. Bo Jensen er tredje generation i Jensen dynastiet, men han har forlængst erkendt, at der ikke kommer en fjerde i rækken.

Den 62-årige midtjyde var kun var 22 år, da han blev kastet ind i familiefirmaet, der fra 1925 frem til 2019 blandt andet stod bag udgivelsen af Ikast Avis.

En studentereksamen på Ikast Gymnasium blev suppleret med en HH-eksamen i Herning, inden den unge midtjyde tog midlertidig ophold i hovedstaden for at uddanne sig til grafonom på den Grafiske Højskole.

Avis under huden

Det lå i kortene, at Bo Jensen skulle »hjem«, men det blev lidt hovedkulds, da en storkonflikt lockoutede typograferne og gjorde det svært at få aviserne på gaden i foråret ´81. Derfor blev Bo Jensen pludselig en vigtig spiller for at få kabalen til at gå op i den 11 uger lange konflikt. - Det var hårdt, men lærerigt, husker Bo Jensen, som fik suppleret sin teoritiske viden med praktisk erfaring. Vi fik aviserne på gaden i et samarbejde med familien og lærlingene, forklarer direktøren, der stadig husker stoltheden hver gang det lykkedes at få et nyt nummer udgivet.

Allerede som ung håndboldsspiller lærte han, at teamwork og holdånd giver gode resultater. En filosofi som han ikke var sen til at overføre til virksomheden, hvor han, efter eget udsagn, havde et forbilledligt samarbejde med sin far.

- Han gav mig plads, og var med på ideerne og de knopskydninger, der opstod undervejs. 40 år er lang tid, siger Ikast-direktøren, der også så ideen i at lade ledende medarbejdere blive en del af ejerkredsen. Det skete i 1993, i forbindelse med første etape af et længere planlagt generationsskifte.

Knopskud

Undervejs i karrieren er virksomheden udvidet med opkøb af tre ugeaviser: Sunds-Gjellerup Avis, Karup Ugeavis og Fjends Folkeblad samt etableringen af Focus Ikast-Brande.

I 1994 lancerede han reklamebureauet IB og Co, der i 2012 fusionerede med det herningensiske bureau Happy Adverting, og flyttede sanmen i ejendommen på Strøget 40, hvor de stadig har domicil med det nye Happy og Co.

Andre knopskud er det interaktive kommunikationsbureau CO3, der blev grundlagt ved årtusindeskiftet, og i 2018 solgt til den norske koncern Visma. Senest er kommunikationsbureauet NewsRoom, der blev stiftet i 2001, solgt ud af koncernen ved årsskiftet 19/20.

Bogtrykkeriet ,som startede hele virksomheden, blev en del af ATM arktryk tilbage i 2006 og ti år senere overtaget af Ikast-virksomheden Green Graphic.

- Det har været rigtige beslutninger - som at spille bridge og tage et stik hjem, siger Bo Jensen, der stadig er arbejdende bestyrelsesformand i reklamebureauet Happy, men som sådan ikke en del af den daglige ledelse.

Tough business

- Medie- og kommunikationensbranchen er tough, og man skal være fremme på beatet for at følge med. Derfor lavede jeg allerede i 2007 en aftale med Mediehuset Herning Folkeblad om, at de på sigt skulle overtage aviserne i virksomheden. Det skete endeligt ved årskiftet 2019. Dengang, som i dag, mener jeg, at man skal være en del af noget større for at sikre de lokale og selvstændige medier. Først når man har mistet det lokale, ved man, hvad der mangler, siger Bo Jensen med tilføjelsen: Selvom børnene er flyttet hjemmefra er man jo ikke ligeglad med, hvordan det går dem.

Derfor følger han fortsat udviklingen i det lokale mediebillede tæt.

Afspadsering

- Jeg har været vant til en arbejdsuge med mange timer. Derfor er jeg begyndt at afspadsere, så jeg ikke arbejder så meget mere som jeg tidligere har gjort. Det passer mig fint, siger Ikast-direktøren.

Han og familien Jensen har netop afhændet deres andele i avistrykkeriet OTM, som Preben Jensen tilbage i 1974 grundlagde sammen med andre udgivere af ugeaviser i Herning og Hedensted. Tilbage er IB ejendomme med blandt andet Strøget 38-40, hvor der fortsat er stor aktivitet.

- Jeg forestiller mig, at det er en god seniorbeskæftigelse. Udover Happy, CO3 og Mediehuset Ikast-Brande, så er der fem mindre erhvervslejemål i bygningen. Den ligger centralt og har vist sig at være et godt sted for iværksættere, der nyder godt af fællesskabet. Vi har stadig ledige kvadratmeter og mulighed for hjælpe folk i gang i en form for iværksætterhus, siger Bo Jensen.

Han har gennem årene været stærkt engageret i Ikast og været med i etableringen af blandt andet overdækningen af Strøgcentret, grundlæggelsen af Idrætsskolerne, og sportscollege, Quben ved gymnasiet, etableringen af Ikast Bymidte, og med i front, da professionel håndbold blev en vigtig medspiller i Ikasts sportsverden. Her var han i en årrække formand

Bo Jensen er i dag næstformand i Herning-Ikast Håndbold, formand for Ikast-Brande Gymnasium, formand i Ikast Bymidte, præsident for Ikast Rotary Klub. Privat er han gift med Birgit Larsen, formand forf midtugegolfklubben og vandrelauget »Livets gang« som powerwalker cirka en gang om ugen.

Livets gang

- Vi er en lille fast gruppe. Vi går til den. Sidst har vi været rundt om Bølling Sø. Vi overhalede 36, og blev kun overhalet af en enkelt. Men han var på mountainbike. Jeg er privilegeret med et godt helbred. Derfor bliver jeg ved med at lave det, jeg gør og bevarer også mit kontor på Strøget 40. Jeg kommer næppe til at have hjemmekontor, konstaterer 40 års jubilaren, som i øvrigt prioriterer sommerhusophold i både Skagen, Fanø og Marbella i Spanien.

40 års jubilæeet skulle have været markeret sammen med firmaet økonomidirektør Per Haulriks 25 års jubilæum for en måned siden. Dette er som så meget andet udsat på ubestemt tid.