Ny bestyrer i SportsCafeen: For Janni Engdal er jobbet et familieprojekt

1. august tiltræder den 41-årige ikastbo officielt sit nye job som bestyrer af cafeen i Sportscenter Ikast

Udgivet:01. juni 2023, 06.00

Læsetid:3 minutter

Janni Engdal har fået både sin mand og fire børns godkendelse til at kaste sig over en ny arbejdsopgave. Efter sommerferien starter hun officielt som ny bestyrer af cafeen i Sportscenter Ikast. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

4 måneder siden

IKAST Hun elsker mennesker, hun elsker foreningslivet og det store frivillige arbejde, der foregår bag kulisserne.

Og så glæder hun sig til, at hun fra 1. august kan kombinere begejstringen med sit daglige arbejde.

41-årige Janni Engdal fra Ikast er nemlig den nye bestyrer i Sportscafeen i Sportscenter Ikast.

- Det er jo ikke et helt almindeligt job. Det ved jeg godt. Det er job, som på alle mulige måder involverer hele familien. Jeg har talt med både min mand og vores fire børn om, hvad det indebærer, inden jeg besluttede mig endeligt, siger Janni Engdal.

Jannis ældste søn, Noah, er allerede på lønningslisten i cafeteriaet og han har en god andel i, at Janni lagde billet ind på den ledige plads efter, at cafeens mangeårige forpagter Charlotte Hedebo Sørensen har søgt nye udfordringer.

- Han mente i alt fald, at det lige var noget for mig. Jeg elsker at lave mad og elsker at møde og tale med mennesker, siger Janni Engdal med smil på læben.

Familieprojekt

- Jeg håber, at det kan blive et familieprojekt. Det bliver det nødt til at være, for at man kan være i det. Noah er jo i forvejen ansat, og jeg tænker da også, at lillesøster også snart kommer på lønningslisten, og når de yngste - tvillingerne på ni år bliver gamle nok, så vil det være naturligt, at de også bliver inddraget, siger Janni Engdal, som også har fået opbakning fra ægtemanden, der har lovet at træde til, hvis det brænder på.

Allerede nu vil man kunne opleve, at hun med jævne mellemrum kigger forbi og snuser lidt til, hvad det er for opgaver, der venter forude.

Janni Engdal elsker at lave mad, men har ikke en formel køkkenuddannelse. Til gengæld er hun vant til at holde styr på en masse tråde og bevare overblikket og er ikke bleg for at give sig i kast med at lave mad til mange mennesker.

- Jeg er gammel håndboldpige og vokset op i byen - og så er jeg vild med nye opgaver. Derfor kan jeg nemt se mig selv i jobbet. Faktisk har jeg i flere år leget med tanken om at åbne en cafe, siger Janni Engdal.

Hun har ikke for nuværende de store planer om at ville lave en masse om.

Nye tider

- I forvejen sker der jo en masse ændringer i takt med, at FCM rykker en masse af deres aktiviteter herfra over i deres eget hus efter sommerferien. Der er ikke længere en masse mennesker, der skal have frokost på daglig basis, så det er for mig et godt tidspunkt at starte på, og finde ud af, hvad det her sted kan og skal på sigt. Jeg har en drøm om at kunne trække en masse nye mennesker hertil. Der er masser af folk, der bruger hallerne og faciliteterne og naturlig også kommer i cafeen. Men jeg har en ide om, at der findes mange, som slet ikke ved, vi eksisterer og derfor slet ikke ved, hvad vi kan, siger Janni Engdal.

Høj aktivitet

Hallens direktør Mads Skak Lindegaard supplerer med, at der i Sportscenteret er et højt aktivitetsniveau også uden for hallerne- blandt andet faciliterer centret mange møde-aktiviteteter.

- Vi har meget plads og mange muligheder. Forleden var der hundeudstilling udenfor, teambuilding i en af hallerne, mens kommunale skoleledere holdt møde et tredje sted. Vi kan noget og har et helt særligt miljø, understreger han, spændt på, hvordan hverdagen kommer til at se ud i fremtiden.

Derfor vil hverken han eller Janni lægge alt for stive planer for, hvordan fremtiden kommer til at forme sig.

- Den hverdag, der er i dag, er anderledes fra det vi ser ind i, men der er masser af potentiale, som vi skal udvikle i fællesskab, siger Mads Skak Lindegaard.

Selvom Janni Engdal først officielt tiltræder 1. august, så vil hun dog følges med Charlotte Hedebo Sørensen under afviklingen af det store Ikast Cup, der i den første uge af sommerferien samler i hundredevis af fodboldsspillere på banerne omkring Sportcentret.

Efter sommerferien står hun for alvor i spidsen, men glæder sig over, at cafeens personale følger med.

- Så jeg står ikke helt alene, siger hun med glimt i øjet.