Læserbrev: Tak til rehabiliteringscentret

Udgivet:29. april 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Der er rosende ord til Rehabiliteringscenter Dybdalsparken. Foto: Flemming Hansen

AF FLEMMING NOLSØE. SNOGHØJ 5 IKAST

1 måned siden

LÆSERBREV Jeg var indlagt på Rahabiliteringscenter Dybdalsaparken i Engesvang fra 18. januar til 30. marts. Jeg har haft en fantastisk oplevelse, da personalet altid var glade, og vi kunne give hinanden en kvik bemærkning.

Selv om natten når jeg havde problemer, kom personalet også med et smil for at hjælpe med eksempelvis kateterproblemer. Da jeg igen begyndte at kunne gå med rollator, kom der altid en god bemærkning om, at det var dejligt at se mig oppe, da jeg havde ligget i sengen i meget lang tid.

Ergoterapeuten hjalp mig fra at ligge konstant i sengen til langsomt via træning at kunne begynde at sidde op i sengen. Derefter kom jeg til at sidde i en stol, og senere begyndte jeg at kunne gå med rollator i stuen, hvor jeg boede. Ergoterapeuten fik mig videre trænet så meget, at jeg kunne komme ud i fællesrummet og spise smmen med de andre. Det var et kæmpe fremskridt for mig.

Maden derude er fantastisk. Det smager virkelig dejligt, og det giver en appetit igen, så jeg på ny fik kræfter til at komme videre.

Grunden til at jeg kom ud på rehabiliteringscentret var, at jeg ikke kunne gå mere, og mit humør var ikke til stede.

Da jeg kom på rehabiliteringscentret, gennemgik sygeplejersken i samarbejde med egen læge, om der skulle laves en regulering i min medicin. noget medicin stoppede jeg med, og andet blev ændret. Personalet sørgede for, at jeg altid fik min medicin til tiden, så jeg ikke selv skulle tænke på det.

Sygeplejersken og egen læge konstaterede, at jeg havde fået en depression og svimmelhed. Personalet på rehabiliteringscentret sørgede for, da jeg kom hjem, at jeg fortsatte min træning hos genoptræningsafdelingen i Frisenborg, hvilket jeg er meget glad for.

I dag kan jeg gå uden rollator omkring seks meter. Jeg er også begyndt at kunne hjælpe min kone med at vaske op. Min kone har under hele forløbet på rehabiliteringscentret haft en dialog med personalet og har haft møder med personalet, sygeplejerske og andre, når det var nædvendigt. Min egen læge kom og tilså mig inde på værelset for at følge min tilstand. Før i tiden hørte jeg, at rehabiliteringscentret i Engesvang var et meget dårligt sted at blive passet. Jeg kan absolut ikke dele denne mening. Jeg har kun godt at sige om mit forløb derude. Et stort tak skal lyde fra mig for et rigtig godt ophold på værelse nummer 17.