Strøgcentret ikke ramt: Her bor private og akutte tandlægepatienter skal kunne komme ind

Tirsdag aften præsenterede statsministeren nye tiltag i kampen mod coronavirus, hvor blandt andet storcentre skal lukke. Det gælder imidlertid ikke for Strøgcentret

18. marts 2020, 08.15

Disse døre bliver ikke lukkede, og man har fortsat mulighed for at færdes i Strøgcentret. Vurderingen er truffet blandt andet, fordi flere har indgang til deres hjem via Strøgcentret, mens tandlægerne også skal kunne have adgang til, at folk kan komme akut til tandlæge. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST Tirsdag aften holdt statsminister Mette Frederiksen (S) et pressemøde, hvor nye tiltag i kampen mod at standse coronavirussens smittekæde blev præsenteret. Fra i dag klokken 10 skal blandt andet frisører, massører og tatovører lukke, og det samme gør sig gældende for storcentre, stormagasiner samt arkader, hvor der færdes et større antal mennesker. herningCentret rammes af tiltagene, men hvad med Strøgcentret?

Onsdag morgen har chef for Vores Ikast, Jan Birk Knudsen, haft kontakt til myndighederne for at få en afklaring omkring Strøgcentret. Konklusionen er, at Strøgcentret ikke lukker ned.

- I Strøgcentret bor private, som skal have adgang til deres hjem, ligesom tandlægerne også skal kunne få folk ind, da de fortsat har åbent for deres akutberedskab, lyder det fra Jan Birk Knudsen.

Valgt at lukke

Det bliver altså fortsat muligt at gå op ad Strøgcentret, som man plejer, og de mange indgange forbliver åbne. Alligevel har nogle af butikkerne taget konsekvensen af coronakrisen og valgt at lukke helt ned.

Hos Rex Blomster har man valgt den løsning.

»Danmark står i meget en alvorlig situation. Det gør butikken også. Vi er nødt til at lytte til, hvad regeringen beder os om. Fremover på ubestemt tid - vil butikken være lukket fysisk. Vi vil i denne tid have åbent i værkstedet for blomster-takeaway«, skriver Rex Blomster på sin Facebookside.

Jan Birk Knudsen forstår nødvendigheden af lukningerne og bakker op om regeringens vejledninger. Imidlertid er han meget bekymret for detailhandlen.

- Der er ingen tvivl om, at det her er rigtig skidt. I forvejen var detailhandlen udfordret, og så kommer det her oveni. Vi kan hos Vores Ikast ikke rådgive, men kun videregive informationer, og vi følger naturligvis de anvisninger, vi får fra myndighederne, lyder det fra Jan Birk Knudsen, som har en opfordring til de, som bevæger sig ned til Strøgcentret den kommende tid:

- Hold afstand til hinanden, og har man tegn på sygdom, så bliv hjemme, siger Vores Ikast-chefen.