Familien Danmark værner om måltidet: Giver travlhed i Engesvang

Fødevarekoncernen Delikas fabrik i Engesvang arbejder uændret på trods af corona-krisen

27. marts 2020, 10.00

Familien Danmark er lukket inde derhjemme og værner om måltidet. Det giver travlhed i fødevarevirksomheden Delika i Engesvang. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Stort set omkring budget. Sådan lyder meldingen for fødevareproducenten Delika i Engesvang - det tidligere Eberhart.

Virksomheden producerer rå og marinerede kødvarer som blandt andet hamburgerryg, bacon og lammekøller.

- Vi er meget tæt på fuld beskæftigelse og vores budget, siger koncerndirektør Kurt Møller, Delika Food Group.

Familier spærret inde

Varerne fra Engesvang bliver solgt til den danske detailhandel.

- Familien Danmark er lukket inde i øjeblikket. Ingen kan rejse ud, alle skal blive hjemme. Derfor har supermarkederne travlt. Vi fornemmer, at mange familier lige nu værner om måltidet, og om få uger bliver det påske, der har mange kulinariske traditioner. Normalt rejser mange danskere til udlandet i påsken. Det sker ikke i år, og det smitter givet også af på omsætningen i detailhandlen hen over påskedagene, vurderer Kurt Møller.

Hårde tider i Aalborg

Med detailhandlen som kunde adskiller Delika Food Groups fabrikker i henholdsvis Engesvang og Haderslev sig fra koncernens fabrik i Aalborg, som leverer fødevarer til eksport- og cateringmarkedet.

- Med lukkede grænser og lukkede restauranter er der på området næsten lukket helt ned i øjeblikket. Det går hårdt ud over fabrikken i Aalborg i øjeblikket, konstaterer koncerndirektøren.