
Borgerspørgsmål ændrede ikke beslutningen
Brandes børn skal stadig til Nørre Snede for at få ordnet tænder fra marts 2019
Udgivet:11. oktober 2018, 07.26
Læsetid:2 minutter
Henrik Christensen, tidligere byrådskandidat fra Brande ønskede at stille byrådet tre spørgsmål i forbindelse med beslutningen om - midlertidig at flytte den kommunale tandpleje fra Brande til Nørre Snede. Foto: Steen Hebsgaard
4 år siden
BYRÅD Selvom Henrik Christensen fra Brande med tre borgerspørgsmål i byrådssalen, indikerede, at han undrede sig over byrådets beslutning om at flytte tandbehandlingen af skolebørnene til Nørre Snede. Ja så fik hans spørgsmål ikke byrådet til at ændre beslutningen, der er gældende indtil den nye »Præstelundsskole« er klar i Brande
Henrik Christensen, der stillede op på Socialdemokratiets liste til sidste byrådsvalg, ville gerne vide, hvad det ville koste ekstra at bygge tandklinikken på Dalgasskolen.
Formanden for Børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard, (DF) havde ikke det præcise svar, men kunne fortælle, at den valgte løsning var den billigste. Det er min klare formodning, at man i regnestykket har taget højde for, at man får billigere kvadratmeter når man bygger stort. Så derfor vil det være billigere at bygge den nye klinik i Brande i forbindelse med nybyggeriet af skolen fremfor at bygge en ny klinik i forbindelse med Dalgasskolen, svarede udvalgsformanden.
På Henrik Christensens spørgsmål om der afsættes ekstra penge til tandklinikken eller det er indregnet i den samlede byggesum for den nye skole, var svaret også ganske klart.
- For mig har der hele tiden været meningen, at skoletandklinikken er en del af skolebyggeriet, sagde Simon Vanggaard.
Henrik Christensen ville i sidste tredje og sidste spørgsmål gerne vide: Hvad er omkostningerne for samfundet når så mange børn, unge og forældre skal fragtes frem og tilbage imellem Brande og Nørre Snede?
Et spørgsmål som Simon Vanggaard ikke kunne svare på.
- Det er der ikke regnet på, men jeg kan fortælle dig, at der i Holstebro er en central klinik for hele kommune. I Skjern er der flere, men de har ingen tandregulering og skal helt til Herning. I Ikast har vi seks klinikker og aftale med tre privatpraktiserende tandlæge. Det er måden vi har valgt at løse opgaven på her i kommunen.
De tre spørgsmål gav ikke anledning til yderligere spørgsmål fra Henrik Christensen, som heller ikke fik flere svar fra andre af byrådets medlemmer.
I en pressemeddelelse fra september understreger borgmester Ib Lauritsen, at mange løsninger har været undersøgt, inden beslutningen om den midlertidige løsning i Nørre Snede, blev truffet.
Byrådet har besluttet at leje en fuldt udstyret tandklinik i Nørre-Snede, som kan give gode rammer for en midlertidig løsning for både børn, unge og deres forældre - og samtidig give gode arbejdsforhold for personalet. Men det betyder også, at borgerne i Brande fra marts og til skolen står færdig, skal køre de 17 kilometer til Nørre Snede for at få tandbehandlinger.