Fotografer har valgt Strøget 28 som ny adresse

Topp Fotografi, der i begyndelsen af december havde pop op-butik i Strøgcentret, rykker permanent ind i løbet af foråret

8. januar 2021, 11.15

Nanna og Kasper Topp boede indtil 2019 i Aalborg, hvor de levede en travl hverdag som undervisere - og med egen virksomhed inden for spiludvikling og streaming. Men sidste år rykkede de teltpælene op og drog mod Ikast, hvor de nu bor hos Nanna Topps mor. Sammen har de børnene Isla på otte og Adam på fem år. Foto: Privatfoto

IKAST Det var en længere snak med folkene bag Ikast Bymidte Aps og Vores Ikast, der fik parret bag Topp Fotografi til at sætte deres underskrift på en ny lejekontrakt i midten af december.

1. april skifter fotostudiet og kontoret adresse fra Navervej til Strøget 28.

- Da vi var nede at se lokalerne, forelskede vi os lynhurtigt i dem. Vi har fået god hjælp af Julia fra Ikast Bymidte, der har formidlet kontakten til udlejeren, siger Nanna Topp.

Butikslokalet, der senest har huset Botex, skal indrettes med et stort fotostudie, en butiksdel og et kontor til parret.

Derudover vil de udnytte kælderen til et »hyggerum«, der skal bruges til diverse aktiviteter.

Mere centralt og synligt

- Vi glæder os meget til at rykke ned i Strøgcentret. Vi har været rigtig tilfredse med vores nuværende lokaler på Navervej, men vi ønsker os en mere central og synlig placering. Vi har en ambition om at blive Ikasts lokale fotograf, og derfor skal vi også være en del af livet i bymidten, siger Kasper Topp.

Aftalen med udlejeren lyder på, at parret selv skal stå for renovering af lejemålet.

- Vi håber, at vores bank vil låne os penge til istandsættelsen - og ellers må vi tage tingene lidt hen ad vejen. Vi lader os ikke skræmme af en stor opgave, og Kasper har heldigvis hænderne rigtig skruet på, siger Nanna Topp, der som regel er den spontane i partnerskabet.

Højt til loftet

Sammen glæder Kasper og Nanna Topp sig til at se deres ideer blive til virkelig i de nye lokaler.

- Det bedste bliver næsten noget så basalt som loftshøjden, siger Kasper Topp:

- Der er næsten fire meter til loft, og det har vi virkelig manglet i vores nuværende studie. Hvis der kommer en mand ind på knap to meter, så skal vi helst kunne hæve lyssætningen mindst en meter, og det kan vi ikke lige nu.

Det er som regel Kasper Topp, der er bag kameraet, mens hustruen står for en del af redigeringen og den administrative del af foto-forretningen.

Parret har haft travlt i december, hvor kalenderen var fyldt op.

- Vi håber, at travlheden fra december vil rykke med til de nye lokaler, og sprede sig mere ud over resten af året, siger Kasper Topp.