Unge sangere synger påsken ind

For 26. gang mødes unge sangtalenter i Ikast, hvor der bydes på klassisk koncert, musical-koncert, semifinale og en stor finalekoncert

Udgivet:30. marts 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Søndag 2. april starter selve konkurrencen, og om aftenen er der musical-koncert, denne gang med pianist Thomas Møller ved flygelet og en af de andre dommere, musicalsangeren Søren Launbjerg, på scenen. Med sig har han intet mindre end »killer queen« i skikkelse af musicalsanger Maria Skuladottir (der ses på billedet), om også kan opleves til We Will Rock You-musicalen i Kongrescentret i Herning. Foto: PR-foto

6 måneder siden

IKAST Man kan hente sig en solid kulturel oplevelse som start på dette års påskeferie.

Talentkonkurrencen Unge Sangere gennemfører i år sin 26. udgave af det landsdækkende sangerstævne, der udover en konkurrence og masterclasses for unge talenter også giver publikum mulighed for fire koncertoplevelser.

Det hele starter lørdag 1. april, hvor de knap 30 deltagere ankommer til byen og indkvarteres på Hotel Medi.

Om eftermiddagen starter deltagerne med korsang, og lørdag aften byder på en klassisk koncert med to af dommerne i konkurrencen, operasangerne Jens Krogsgaard og Elsebeth Dreisig samt operasangeren Ulla Kudsk Jensen, der deltager i stævnet som underviser.

Ved flygelet sidder ingen mindre end Ulrich Stærk, der har været fast ankermand i Unge Sangere gennem alle år, og som regnes for en af Europas dygtigste pianister.

Søndag 2. april starter selve konkurrencen, og om aftenen er der musical-koncert, denne gang med pianist Thomas Møller ved flygelet og en af de andre dommere, musicalsangeren Søren Launbjerg, på scenen. Med sig har han intet mindre end musicalsanger Maria Skuladottir, der præcis i påsken har premiere som »Killer Queen« i MCH’s opsætning af »We Will Rock You«-musicalen. Maria deltager også i stævnet med en workshop for musicalsangerne.

Disse to koncerter finder sted i Bakkehuset, som sammen med musikskolens faciliteter danner rammen om sangerstævnet.

Det er også i Bakkehuset, at man mandag 3. april kan opleve den spændende semifinalekoncert, hvor 10-12 udvalgte sangere skal dyste om en finaleplads. De synger hver to sange – så der er nok at lytte til.

Unge Sangere afsluttes med den store finale-koncert i Fonnesbæk Kirke tirsdag 4. april.

Her dyster de seks-syv sangere om at vinde årets klassiske pris, årets musicalpris samt en række andre priser. Der vil også være lejlighed til at høre det store Unge Sangere-kor, hvor alle deltagere medvirker.

Koncerten plejer at fylde kirken. Det har den gjort i 26 år!

Ulla Kudsk har i mange år været en fast del af teamet bag den store sangevent Unge Sangere. Hun er en del af den klassiske koncert lørdag aften sammen med Jens Krogsgaard og med Michael Stærck ved flygelet. Foto: PR-foto
Thomas Møller er pianist ved musicalkoncerten søndag aften i Bakkehuset. Foto: PR-foto