Solcellepark giver strøm til Bestseller

Nordeuropas største solcellepark åbner i disse dage

Udgivet:11. oktober 2021, 08.22

Læsetid:2 minutter

Anlægget ved Holstebro fylder, hvad der svarer til godt 300 fodboldbaner. Foto: PR-Foto

1 år siden

KLIMA Det er Danmarks og Nordeuropas hidtil største solcellepark, der åbner, når parken kobles til det danske elnet i disse dage.

Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 207 megawatt og kan producere grøn energi svarende til 130.000 danskeres årlige strømforbrug.

Det er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens investeringsselskab Heartland, som har etableret solcelleparken, der er anlagt uden offentlig støtte eller tilskud. Lise Kaae, direktør i Heartland, glæder sig over, at anlægget nu er klar til at blive indviet og taget i brug.

- Det er en markant milepæl, der bidrager meget konkret til en grøn omstilling. Vi har nogle særlige muligheder for at investere langsigtet og i løsninger, der kan gøre en forskel. Vi er stolte over, at vores solcelleanlæg nu kan åbne og blive koblet på elnettet, så endnu flere danskere og virksomheder kan aftage grøn, vedvarende energi, siger Lise Kaae i en pressemeddelelse.

Bestseller er en af de virksomheder, der vil aftage strøm fra solcelleparken. Og Brande-firmaet ønsker helt konkret at dække hele sit energiforbrug med grøn, vedvarende energi.

- I Bestseller vil vi gerne benytte og samtidig fremme udviklingen af vedvarende energi, som spiller en afgørende rolle i den klima-omstilling, vi ønsker at bidrage til. Derfor er vi glade for, at solcelleanlægget gør det muligt for os at aftage grøn strøm svarende til vores energiforbrug, siger Dorte Rye Olsen, der er ansvarlig for bæredygtighed hos Bestseller.

Etableringen af Nordeuropas største solcelleanlæg har været i gang i det seneste halvandet år, og danske Better Energy har været med til at opføre energiparken.

Den nye solcellepark er placeret ved Bur, som ligger lige udenfor Holstebro. Anlægget er 222 hektar stort, hvilket svarer til mere end 300 fodboldbaner.

Strømmen fra anlægget ved Holstebro kan ikke indgå i energimikset uden for Europa, hvorfor Bestsellers elforbrug udenfor Europa dækkes med kontrakter med andre lokale vedvarende energianlæg.