Har vi at gøre med politisk omhu?

Udgivet:27. november 2018, 12.49

Læsetid:2 minutter

Lisbeth Lillie

Lisbeth Skaarup Lillie Lars Nielsens Vej 53, Brande

4 år siden

LÆSERBREV Jeg er som udgangspunkt blevet opdraget til at have en vis autoritetstro og dermed troen på, at vi alle gør vores bedste i det, vi foretager os. Ordentlighed er en vigtig faktor for os alle. Dette gælder selvfølgelig også for landets politikere, og dermed politikerne i Ikast-Brande Kommune.

De seneste politiske beslutninger omkring Brandes fremtid har dog fået mig til at vakle i troen.

Forhandlinger er blevet ført bag lukkede døre, der har været politiske mundkurve, og hele arbejdet bærer præg af, at de mest erfarne politikere har ført de mindre erfarne politikere bag lyset. Kommunens embedsmænd arbejder med Excel-regneark uden at skele til de menneskelige konsekvenser af de politiske beslutninger.

Det store omdrejningspunkt er, som vi alle ved, bygning af den nye skole. Konsekvenserne af dette er blevet beskrevet mange gange i andre gode læserbreve. Det er tydeligt, at branditterne er frustrerede og kede af de beslutninger, der er blevet taget, og jeg håber, at politikerne vil tænke sig om i fremtiden.

Den gode stemning og sammenhængskraften i kommunen er væk. Hovedansvaret må være den politiske ledelse, og her bærer borgmesteren hovedansvaret. Borgmesteren har ikke været en lederfigur for hele kommunen. Vi fremstår i dag som en meget splittet kommune. Hvis kommunen var en patient, ville behandling være påkrævet snarest. Man må stille sig det spørgsmål, om dette kunne være undgået med bedre politisk tæft og omhu, der havde fokus på hele kommunen.

Det er ikke længe siden, at vi kunne læse, at kommunens økonomi ønskes forbedret med flere og gode skatteborgere. Et ønske, som mange kommuner har og derfor arbejder på. Senest kan man læse, at Herning Kommune har vedtaget en byudviklingsplan for Skarrild by. Herning Kommune drager omsorg for hele kommunen, mens man i Ikast-Brande Kommune gør alt for at centralisere alt i Ikast. Det er derfor et paradoks, at man i Ikast-Brande Kommune fra politisk side vil forarme Brande på rigtig mange områder. Det vil i høj grad også få stor indflydelse på lysten til at bosætte sig i Brandeområdet.

Så kære politikere, kom ind i kampen og få helbredt patienten, inden det er for sent. Medicinen har I selv.