Dronningen har rygsmerter og aflyser åbning af udstilling

Dronning Margrethe melder afbud til åbning af en udstilling på Nationalmuseet lørdag på grund af rygproblemer.

Udgivet:03. februar 2023, 17.06

Læsetid:2 minutter

Dronning Margrethe har problemer med ryggen og har derfor aflyst sin deltagelse i åbningen af en udstilling på Nationalmuseet lørdag. Dronningen ses her i forbindelse med nytårskur i begyndelsen af året.

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Dronning Margrethe har meldt afbud til et arrangement lørdag. Her skulle hun have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien" på Nationalmuseet i København.

Det fremgår af kongehusets hjemmeside.

Aflysningen skyldes rygproblemer.

- Dronningen deltager ikke som planlagt i arrangementet i morgen (lørdag, red.) på grund af problemer med ryggen, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling.

Der sendes ingen anden kongelig i dronningens sted, når arrangementet afholdes lørdag klokken 10.30.

Det er ifølge kongehusets kalender dronningens første aflysning af et officielt arrangement siden slutningen af september.

Her måtte dronning Margrethe aflyse flere arrangementer, da hun var blevet testet positiv for coronavirus og gik i isolation.

I udstillingen, der åbner lørdag den 4. februar, og som kan opleves i et år, formidles historien om nogle af danmarkshistoriens vigtigste fund og de folk, der har fundet det.

Det er fund, der er gjort af almindelige danskere, men da der er tale om danefæ, skal de afleveres til museerne.

Siden 1241 har det været lov, at danefæ skal afleveres. I udstillingen kan blandt andet ses Vindelevskatten, der er en af danmarkshistoriens hidtil største, rigeste og flotteste guldskatte, skriver Nationalmuseet på sin hjemmeside.

Dronningen har ingen formelle forpligtelser søndag, og der er ingen aflysninger i den kommende uge.

Det er ikke første gang, dronningen har måttet melde afbud til et arrangement på grund af smerter i ryggen. Faktisk har ryggen plaget regenten ad omgange.

I 2016 meldte hun med få timers varsel afbud til et officielt arrangement på Københavns Universitet, hvor hun skulle have uddelt H.C. Ørsteds Medaljen. Det skyldtes ifølge Billed-Bladet, at hun havde fået hold i ryggen.

I 2013 var det slidgigt i ryggen, der førte til, at dronningen og prins Henrik aflyste et statsbesøg i Chile. Dengang vurderede hendes læger, at den lange flyvetur ville være for belastende for dronning Margrethe.

Det har ugebladet Se og Hør beskrevet.

Også i 2005 var en dårlig ryg årsagen til, at dronningen måtte aflyse et besøg på Silkeborg Museum, har TV2 Østjylland tidligere skrevet.

/ritzau/

Nationalmuseet vil fjerne ordet Dronningen skulle have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien" på Nationalmuseet i København lørdag formiddag. På grund af problemer med ryggen har hun fredag måttet aflyse. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix